OVER 30 BRANNER: Brannvesenet i Los Angeles har det siste døgnet rykket ut på over 30 branner. Foto: Mike Meadows/AP
OVER 30 BRANNER: Brannvesenet i Los Angeles har det siste døgnet rykket ut på over 30 branner. Foto: Mike Meadows/APVis mer

30 Hollywood-branner kan være påsatt det siste døgnet

Huset til musikklegenden Jim Morrison blant de som er rammet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I løpet av kort tid har brannvesenet i Los Angeles rykket ut på over 30 branner i Hollywood. Politiet frykter at seriebrannene er påsatt.

Fredag kom det inn meldinger fra rundt 25 åsteder, og natt til lørdag begynte alarmene å gå igjen. Sju-åtte biler sto i full fyr nord i Hollywood.

- Vi tror de kan være påsatt, men vi vet ikke helt sikkert ennå, sier Robert Collier i LA-politiet til Associated Press.

Morrison-hus I alle tilfellene har brannene startet i parkerte biler eller garasjer, og ved et par av tilfellene har de spredd seg videre til bolighus.

Blant husene som er rammet i det fasjonable området er den tidligere boligen til Jim Morrison. Los Angeles Times skriver at brannen startet i en Mazda som sto parkert utenfor, før den deretter spredde seg videre til en balkong og så selve huset til den avdøde The Doors-vokalisten.

56 brannmenn måtte til få å få bukt med flammene, og en av dem ble skadd etter et fall fra en stige.

Huset ble bygget i 1922 og var inspirasjonskilden til Morrisons «Love Street». Han bodde selv der en periode, sammen med kjæresten Pamela Courson.

Kan være copycat LA Times skriver at seriepåsettelsene har vært en av de verste i byens historie.

Det er foreløpig uklart om politiet mistenker at én eller flere står bak brannene, eller om det kan være en såkalt copycat.

- Det er for tidlig å si om det også kan være en som kopierer de første brannene, sier Jamie Moore i brannvesenet.

HER BODDE JIM MORRISON: Gamlehuset til den avdøde The Doors-vokalisten er blant dem som er rammet av brannene. Foto: Ringo H.W. Chiu/AP
HER BODDE JIM MORRISON: Gamlehuset til den avdøde The Doors-vokalisten er blant dem som er rammet av brannene. Foto: Ringo H.W. Chiu/AP Vis mer