BLE KASTET FRA BRO: Politiet mener disse to steinene ble kastet ned på motorveien fra ei bro i Fyn i Danmark i natt. I et sammenstøt med steinene mistet en person livet. Foto: Politiet
BLE KASTET FRA BRO: Politiet mener disse to steinene ble kastet ned på motorveien fra ei bro i Fyn i Danmark i natt. I et sammenstøt med steinene mistet en person livet. Foto: PolitietVis mer

30 kilo tung stein traff bil på motorveien. Familie hardt rammet; en voksen er død og en hardt skadd

Politiet: - Vi anser absolutt ikke dette som guttestreker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På Fyn i Danmark etterforsker politiet nå en tragisk hendelse. En bil med en utenlandsk familie kjørte tidlig i dag morges på stein som hadde blitt kastet ned på motorveien fra ei bru.

30 KILO: En av steinene veide hele 30 kilo, opplyser politiet.
30 KILO: En av steinene veide hele 30 kilo, opplyser politiet. Vis mer

En av de voksne mistet livet i sammenstøtet, mens en annen voksen er hardt skadd. Et barn som også satt i bilen er uten fysiske skader, opplyser pressevakt Charlotte Nyborg ved Fyn-politiet overfor Dagbladet.

Hun forteller at politiet foreløpig ikke vil gå ut med ytterligere detaljer om de tre i bilen, ettersom politiet fortsatt jobber med å kontakte pårørende.

Ulykka skjedde like før klokka 04.00 i natt, og bilen var på vei i retning Jylland.

Politiet har funnet to steiner på ulykkesstedet; en som veier 9,5 kilo, og en som veier cirka 30 kilo, skriver politiet på sine nettsider.

- Min overbevisning er at minst én voksen person må være involvert i dette, for disse stenene er så tunge. Dette er ikke noe et barn kan klare, sier politikommissær Michael Lichtenstein ved Fyns Politi til Danmarks Radio.

- Og siden det er så farlig og så alvorlig anser vi absolutt ikke dette som guttestreker, fortsetter han.

Vaktsjef Mie Brøchner i Fyns Politi forteller at politiet velger å gå ut med opplysningener nå i håp om at noen kan hjelpe dem med å finne gjerningspersonen eller gjerningspersonene.

- Vi håper noen har sett noe som kan hjelpe oss å finne fram til de skyldige, sier vaktsjef Mie Brøchner i Fyns Politi.

Motorveien er blitt stengt i retning mot Jylland mellom avkjørselen til Blommenstlyst og Vissenbjerg, opplyser politiet i en pressemelding.

I januar ble en annen familie rammet av en 30 kilo tung betonghelle som tilsynelatende ble kastet fra samme bru, skirver, skriver danske TV2.