30 kvinner funnet døde i massegrav

En massegrav med rundt 30 unge kvinner er funnet ved Sverdlovsk i det sentrale Russland. Levningene stammer fra horehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ST. PETERSBURG (Dagbladet): Jentene ble kidnappet, tvunget til å prostituere seg, og så drept av hallikene, enten fordi de nektet, eller for å skjule sporene. Åtte menn er nå arrestert i saken. Hovedmennene er to brødre og deres to fettere. Flere av gjerningsmennene har selv barn (jenter) som er på samme alder som de jentene de drepte. 15 jenter er nå identifisert. Men det ligger ytterligere mellom 13 og 15 uidentifiserte jenter i massegraven.

Forfall og etterforsking

Historien som nå graves fram handler om et lokalsamfunn i forfall og et politikorps som holdt historien om alle forsvinningene hemmelig. Begrunnelsen var at de ikke ville advare forbryterne.

Avisa Komsomolskaja Pravda forteller historien om Olja Bubnova og Vika Jusjkova som forsvant da de gikk en tur, 13. Juli 2005. De to jentene var henholdsvis 15 og 13 år da de forsvant, men siden de ofte overnattet hos hverandre gikk det mer enn en dag før foreldrene skjønte at de var forsvunnet. Oljas mor sier til Komsomolskaja Pravda:

Det siste brevet

-  Etter noen dager kom det et brev fra Olja. Der sto det: «Mamma, ikke vær bekymret. Vi er med venner og har reist til Moskva. Vil snart komme tilbake.»Alle de kidnappede jentene ser ut til å ha blitt tvunget til å skrive slike brev. I sitt brev skrev Vika at de to reiste med venner. Men det var verken adresse eller noe telefonnummer i brevet, og foreldrene gikk til politiet.

Mennesker forsvinner

Olja ble gjenkjent på grunn av genseren hun hadde på seg. Vika ble gjenkjent på grunn av klokka. Olja ble drept med en hakke, mens Vika ble kvalt, viser obduksjonen. Fra den lille byen Niznij Tagil ved Ural i det sentrale Russland forsvinner det til stadighet mennesker. Byen har rundt 400 000 innbyggere, en sliten russisk provinsby. Det er et sted unge mennesker gjerne reiser fra. I Nisjnij Tagil har det de siste to åra forsvunnet 1409 mennesker. 947 av dem er funnet. 462 er ikke funnet.

Det er vanlig at mennesker som forsvinner drar til større byer for å finne jobb, og ikke gir beskjed, forklarer politiet.

-  Vi ville ikke lage bølger, for ikke å vise morderne at vi var på sporet av dem, sier politiet til Komsomolskaja Pravda. I tidsrommet 2002 - 2005 ble de 30 jentene kidnappet, og tvunget til å jobbe på brødrenes bordell. De som ikke adlød, ble først voldtatt og så drept. De andre jobbet, og ble så drept for å skjule spor, mener politiet.

Ved hyttefelt

Alle de arresterte er fra Nisjnij Tagil der hovedmennene driver et firma som distribuerer leskedrikk. Brødrene heter Eduard og Dmitrij Tsjudinovs. De ble født i landsbyen Levikha, der massegraven ble funnet.

Påtalemyndigheten sier at brødrene var på utkikk etter jenter i Nisjnij Tagil og i landsbyene rundt. Blant de åtte arresterte er det en sjarmør som ofte forførte jentene. Han kunne få napp umiddelbart, eller bruke lengre tid på å forføre ei jente.

Det var han som fikk jentene til bordellet, en leilighet i sentrum av byen. Han bød som oftest på te. Der fikk jentene valget: Enten så prostituerer du deg, eller så dreper vi deg her og nå. Etterforskere sier at Olja og Vika trolig nektet, og ble drept umiddelbart.

MAKABERT FUNN: Russisk politi fant massegraven i landsbyen Levikha. Graven lå bare 10- 15 meter fra veien til landsbyen. Det var en hund fra et av hyttefeltene i området som fant den.
DREPT: Vika Jusjkova og Olja Bubnova.