To kvinner klatret ut fra brennende bolig i Porsgrunn:

30 menn fikk 25 000 i sexbot: - Ikke send brev hjem til oss

Boligbrann for to år siden startet opprullingen av Telemarks største sexhandel-sak.

KOM SEG UT - OG FORSVANT: Avdekkingen av Telemarks mest omfattende sexhandel-sak startet med denne alvorlige boligbrannen i Grensegata i Porsgrunn sentrum 28. desember 2016. To kvinner berget seg ut fra annen etasje og forsvant i en ventende bil. Foto: Theo Valen Aasland
KOM SEG UT - OG FORSVANT: Avdekkingen av Telemarks mest omfattende sexhandel-sak startet med denne alvorlige boligbrannen i Grensegata i Porsgrunn sentrum 28. desember 2016. To kvinner berget seg ut fra annen etasje og forsvant i en ventende bil. Foto: Theo Valen Aasland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Uvanlig opptreden under en boligbrann i Porsgrunn i jula for to år siden satte politiet på spor av det som nå er blitt den største prostitusjon- og sexhandel-saken i Telemark.

I alt 30 menn er bøtelagt med 25 000 kroner hver for kjøp av seksuelle tjenester.

- For flere av de bøtelagte var det svært viktig at politiet ikke sendte brev hjem til dem. Noen var enslige og andre har familie, sier politiinspektør Skule Worpvik til Varden (krever innlogging).

Etter norsk lov er det forbudt å kjøpe sex, men ikke å selge.

Noen av de bøtelagte er fra Vestfold, de fleste fra Nedre Telemark.

Ifølge politiinspektøren er de bøtelagte mennene i aldersgruppen mellom 20-åra og 60-åra, etnisk norske og fra alle samfunnslag.

Politiadvokat Kjell-Ove Ljosåk opplyser at storparten av de bøtelagte har vist stor interesse for å gjøre opp for seg raskt - med ett unntak.

Én nekter

Én av de 30 har nektet å vedta boten. Rettssaken er ennå ikke berammet.

Ifølge Varden har fem-seks politiansatte jobbet med sexkjøp-saken i flere måneder.

Det skal være et titall kvinner i alderen 20-30 år fra Russland, Ukraina og Litauen som har solgt sex via kundekontakt med prislister på internett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer