KOM SEG UT - OG FORSVANT: Avdekkingen av Telemarks mest omfattende sexhandel-sak startet med denne alvorlige boligbrannen i Grensegata i Porsgrunn sentrum 28. desember 2016. To kvinner berget seg ut fra annen etasje og forsvant i en ventende bil. Foto: Theo Valen Aasland
KOM SEG UT - OG FORSVANT: Avdekkingen av Telemarks mest omfattende sexhandel-sak startet med denne alvorlige boligbrannen i Grensegata i Porsgrunn sentrum 28. desember 2016. To kvinner berget seg ut fra annen etasje og forsvant i en ventende bil. Foto: Theo Valen AaslandVis mer

To kvinner klatret ut fra brennende bolig i Porsgrunn:

30 menn fikk 25 000 i sexbot: - Ikke send brev hjem til oss

Boligbrann for to år siden startet opprullingen av Telemarks største sexhandel-sak.

Uvanlig opptreden under en boligbrann i Porsgrunn i jula for to år siden satte politiet på spor av det som nå er blitt den største prostitusjon- og sexhandel-saken i Telemark.

I alt 30 menn er bøtelagt med 25 000 kroner hver for kjøp av seksuelle tjenester.

- For flere av de bøtelagte var det svært viktig at politiet ikke sendte brev hjem til dem. Noen var enslige og andre har familie, sier politiinspektør Skule Worpvik til Varden (krever innlogging).

Etter norsk lov er det forbudt å kjøpe sex, men ikke å selge.

Noen av de bøtelagte er fra Vestfold, de fleste fra Nedre Telemark.

Ifølge politiinspektøren er de bøtelagte mennene i aldersgruppen mellom 20-åra og 60-åra, etnisk norske og fra alle samfunnslag.

Politiadvokat Kjell-Ove Ljosåk opplyser at storparten av de bøtelagte har vist stor interesse for å gjøre opp for seg raskt - med ett unntak.

Én nekter

Én av de 30 har nektet å vedta boten. Rettssaken er ennå ikke berammet.

Ifølge Varden har fem-seks politiansatte jobbet med sexkjøp-saken i flere måneder.

Det skal være et titall kvinner i alderen 20-30 år fra Russland, Ukraina og Litauen som har solgt sex via kundekontakt med prislister på internett.

Et ektepar i 30-åra er foreløpig siktet for hallikvirksomhet og menneskehandel. Etterforskningen er ennå ikke ferdig.

Forsvant i ventende bil

Opprullingen av den omfattende sexhandel-saken startet med et stort spørsmålstegn i forbindelse med en boligbrann 28. desember 2016 i Grensegata i Porsgrunn sentrum.

To unge kvinner klatret ned fra stige i den brennende andreetasjen og forsvant direkte i en ventende bil med en mann bak rattet.

Det siktede ekteparet nekter straffskyld etter siktelsen.

Begge har vært varetektsfengslet, og mannen har vært pågrepet tre ganger av politiet i løpet av de to åra.