BOLIG: Det ble budkamp om denne boligen, 30 meter fra sjøen i Drøbak. Foto: Privatmegleren
BOLIG: Det ble budkamp om denne boligen, 30 meter fra sjøen i Drøbak. Foto: PrivatmeglerenVis mer

30 meter fra sjøen i Drøbak - gikk én million over takst

- Her kjøper du beliggenheten, sier eiendomsmegler Anders Lysholm

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): - Her bor du 30 meter fra vannet, og har ingen boplikt. Dermed kunne vi henvende oss til både fritidsboligkjøpere og fastboende. Til slutt sto det mellom én fra hver leir, og den fastboende vant, sier megler og partner Anders Lysholm i Privatmegleren Dyve & Partnere til Hegnar.no.

En enebolig på 95 kvadratmeter P-rom, omgitt av et lite mål tomt, i Løkkedalsbakken ved Torkildstranda sør for Drøbak, ble priset og taksert til åtte millioner. Men etter at budrunden var over, satt selgeren igjen med en salgssum på 9,005 millioner kroner.

Det ga også en kvadratmeterpris på nesten 95.000 kroner.

Én million over takst - Budene startet på åtte millioner, og vi fikk en lang budrunde - som selvfølgelig var positivt for selger, sier Lysholm til Hegnar.no

- I forkant hadde vi håpet på noe over åtte millioner, men akkurat hvor mye over er vanskelig å si, sier megleren.

Selve boligen går over to plan, og omfatter blant annet tre soverom og stue/spisestue med peisovn.

- Kjøper beliggenheten Han karakteriserer bygningsmassen som enkel.

- Forrige eier har brukt eiendommen som fritidsbolig. Den er greit vedlikeholdt, men standarden på bad og kjøkken er enkel. Her må du gjøre noe med det meste, og det er i stor grad beliggenheten du kjøper, sier Lysholm.


Sentralt, rolig og usjenert Kjøperen kan ellers glede seg over flott utsikt mot fjorden, optimale solforhold, stor eplehage og egen sandstrand - dog ikke egen brygge.

- Du bor usjenert for innsyn fra både den ene og andre retningen, og tomten er relativt flat. Videre bor du noen få minutters gange fra sentrum, men samtidig stille og fredelig nær sjøen, sier Lysholm.

  - Byr ikke når beliggenheten ikke stemmer Hva sier dette salget om dagens marked?

- Det sier litt om både bolig- og fritidsmarkedet. Her hadde vi budgivere fra begge leire. Uansett om du skal bruke eiendommen som fritidsbolig eller vanlig bolig, bør du legge en del penger i den - kanskje 2- 3 millioner, sier han til Hegnar.no.

- Det viser en høyere handlingsvilje når de rette objektene dukker opp, sier megleren. Han karakteriserer kjøperne i dagens marked som selektive. Stemmer ikke beliggenheten, er det ikke sånn at de byr 10-15 prosent mindre. De byr ikke i det hele tatt. Dette gapet - mellom prima og halvgod beliggenhet - har blitt enda tydeligere i det siste, noe som også er riktig på mange måter, legger han til.

Alle bildene er gjengitt med tillatelse fra megler.

Flere nyheter Denne hytten på 26 kvm koster 4 millioner kroner
Hotellmilliardær ville ha 7,5 mill. for Tjøme-hytte - solgte for 4,6 mill.
Tjøme-perle solgt for 23,2 millioner