Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

30 meter høy kran holdt på å velte i Drammen

Et tankskip som sto i fare for å bli truffet, måtte flyttes i sikkerhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 30 meter høy kran sto i fare for å velte i Drammen fredag morgen. Nødetatene arbeidet hele formiddagen med å stabilisere krana.

Det var ved 7-tida fredag morgen at politiet fikk melding om at en kran var i ferd med å velte etter en lekkasje i en flytedokk i Drammen havn. Politiet fryktet at festet som holder fast den 150 tonn tunge krana skulle ryke.

Det var Drammens Tidende som først omtalte saken.

Lekkasjen er stoppet Brannvesenets dykkere lukket flere luker som sto åpne og slapp inn vann.

KAN VELTE: En 30 meter høy kran holder på å velte, etter en lekkasje i en tørrdokk i Drammen havn. Et tankskip som sto i fare for å bli truffet, måtte flyttes i sikkerhet. Foto: Reidar Folkedal / Presse30.no
KAN VELTE: En 30 meter høy kran holder på å velte, etter en lekkasje i en tørrdokk i Drammen havn. Et tankskip som sto i fare for å bli truffet, måtte flyttes i sikkerhet. Foto: Reidar Folkedal / Presse30.no Vis mer

- Flytedokken er nå tett og det jobbes med å pumpe ut vannet, fortalte Dagbladets reporter på stedet  ved 9-tida.

Krana og dokken hviler på fjordbunnen, og det skal ifølge politiet på stedet ikke være noen fare for at situasjonen skal eskalere.

- Situasjonen er nå under kontroll. Takket være brannvesenets innsats og de ansatte ved havneanlegget er krana på vei til å reise seg igjen, sier politiets innsatsleder Torben Henriksen til Dagbladet.

Måtte flytte tankskip Et tankskip som lå til kai sto lenge i fare for å bli truffet, men ble like etter klokka 08.00 flyttet i sikkerhet.

- Vi jobber nå med å flytte båten slik at den ikke blir skadet av krana. Det er fare for at krana gir etter og knekker, sa politiets innsatsleder Torben Henriksen til NRK fredag morgen.

Ikke lenger fare for velt Rundt klokka 11.00 melder politiet at situasjonen anses som avklart.

KRENGER: Brannvesenet jobber med å pumpe ut vann fra lekteren som holder fast kranen. Foto: Vegard M. Aas / Presse30.no
KRENGER: Brannvesenet jobber med å pumpe ut vann fra lekteren som holder fast kranen. Foto: Vegard M. Aas / Presse30.no Vis mer

- Det er ingen fare for velt, skriver Søndre Buskerud politidistrikt på twitter.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling