VANN MED SMAK AV URIN:  Flere mener myndighetene i Portland overreagerte da 30 millioner liter drikkevann ble tømt ut etter at en mann pissa i det. Foto: Eeaumi / Creative Commons.
VANN MED SMAK AV URIN: Flere mener myndighetene i Portland overreagerte da 30 millioner liter drikkevann ble tømt ut etter at en mann pissa i det. Foto: Eeaumi / Creative Commons.Vis mer

30 millioner liter vann i vasken da mann tissa

21-åringens naturlige behov kostet Oregon over 200.000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Joshua Seater hadde vært ute på en bytur med noen venner. Og etter å ha slukket tørsten ute på byen, gikk det som det ofte går: Joshua måtte tisse.

Det bestemte 21-åringen seg for å gjøre i en av Portlands drikkevannskilder, melder Oregon Live. Hvor mye som kom ut da 21-åringen latet vannet, vites ikke (ifølge Store norske leksikon tisser vi om lag 1,5 liter i døgnet), men det var uansett nok til at vannmyndighetene tok affære.

De bestemte seg nemlig for å tømme ut hele 30 millioner liter drikkevann på grunn av vannlatingen. Seaters urinering ble nemlig fanget av et overvåkingskamera.

- Tror du folk vil drikke piss? - Det er folk som mener at dette er en overreaksjon. Jeg synes ikke det. Jeg mener vi her har å gjøre med en stor «ekkelt-faktor», sier David Shaff i vannmyndighetene i Portland.

- Jeg kan se for meg hvor mange folk som hadde sagt: «Jeg lagde appelsinjuice med det vannet den morgenen». Har du lyst til å drikke piss? Folk flest vil kvie seg rimelig mye for det, legger han til.

Hele prosessen kostet til sammen 36.000 dollar (i overkant av 200.000 kroner). Den regningen går til Oregons skattebetalere.

Og den uheldige urinist? Joshua Seater er ikke anmeldt for noe, men kan risikere en bot.

21-åringen har offentlig rykket ut og beklaget urineringen.

- Piss i busken - Det var en dum ting å gjøre. Jeg visste ikke at det var drikkevann, jeg trodde det var et kloakkområde, sier han.

Ifølge seg selv skulle Seater gjerne ha gjort opp for seg, men regningen kan han ikke ta.

- Jeg har ikke jobb akkurat nå. Jeg er villig til å avtjene samfunnsstraff for å rydde opp fordi jeg føler meg rimelig dum, sier han.

Politiet i Portland har også vært koblet inn i saken, og kommer med et velmenende urineringsråd:

- Dette er en uheldig hendelse som kunne ha vært unngått hvis han bare hadde valgt en busk, sier Pete Simpson i politiet.