30 personer evakueres i Tromsø

Et 30-talls personer i bygda Oldervik nordøst i Tromsø kommune ble evakuert i ettermiddag på grunn av fare for snøras. Flere veier i Troms blir nå stengt på grunn av rasfaren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig vurderte politiet i nært samarbeid med breforskere fra Norges Geotekniske Institutt (NGI) evakuering av flere andre mindre bygder, opplyste politinspektør Arvid Isaksen i Tromsø i ettermiddag.

- Det har blåst ganske kraftig og snør fortsatt. Det betyr at skredfaren bygger seg opp. Det vil være stor snøskredfare iallfall til utpå dagen fredag, sier skredforsker Steinar Bakkehøi ved Norges Geotekniske Institutt (NGI) til NTB.

I Oldervika var det et område med cirka 20 husstander som måtte evakueres. Sentrum i kommunen var derimot ikke truet av ras, og de som måtte flytte hjemmefra kunne ta inn hos slekt og venner eller på skolen i sentrum av bygda i ettermiddag.

Stenger veier

En lang rekke veier i Troms ble stengt i løpet av torsdag på grunn av fare for ras, får NTB opplyst ved Vegtrafikksentralen for Nord-Norge i Mosjøen.

To rasfarlige veier ble stengt allerede onsdag ettermiddag - etter rasulykken som krevde fem menneskeliv ved Kjosen i Lyngen. Før rasulykken var ingen veier i Troms stengt på grunn av rasfare.

Informasjonsleder Lisa Sundstrøm ved Troms vegkontor vil ikke bekrefte at stengningene torsdag har sammenheng med ulykken onsdag.

- Men man blir selvfølgelig mer forsiktig etter en slik ulykke, sier hun.

(NTB)

STOR RASFARE: Aldershjemmet på Lyngseidet står i fare for å måtte evakueres på grunn av faren for ras.