Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

30 personer savnet etter forlis i Australia

Rundt 30 personer er savnet i en krokodille-fylt mangroveskog i Australia etter at deres fiskefartøy grunnstøtte ved Daintree-elva nord i Queensland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det forlatte fartøyet ble funnet av en lokal fisker søndag ettermiddag.

Den australske grensestyrken (ABF) opplyser at minst elleve personer er funnet, men at rundt 30 personer fortsatt er savnet. De savnede, som mistenkes å være migranter, gjemmer seg trolig i en kjent nasjonalpark i området, tror ABF.

- Vår høyeste prioritet er å sikre tryggheten til personene som var om bord på fiskefartøyet, sier en talsmann i det australske innenriksdepartementet.

- Det er virkelig risikabelt å være i krokodille-habitatet i Daintree, i mangrover og regnskog man ikke er kjent med, sier ordfører Julia Leu i Douglas Shire.

Den australske lovgiveren George Christensen har bedt om bedre grensebeskyttelse i Queensland, som er hans hjemstat.

- Grensene må sikres bedre, spesielt med tanke på nærheten til Papua Ny-Guinea og Indonesia, og med tanke på den radikale islamismen i Indonesia, Malaysia og Filippinene, skriver han på Twitter.

Australia har en streng og omstridt innvandringspolitikk. Ingen båter med migranter har ankommet Australia ulovlig siden 2014, ifølge ABF.

(NTB)

Hele Norges coronakart