30 skadd i Istanbul

Demonstranter kaster brannbomber mot politiet som vokter NATO-toppmøtet. 23 000 politimenn vokter Bush, Blair og Chirac.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flere hundre demonstranter er i kamper mot tyrkisk politi i hovedstaden Istanbul i dag. Demonstranter kaster brannbomber mot politiet og rundt 30 mennesker skal være skadd, melder den britiske avisa Telegraph.

Politiet bruker vannkanoner og tåregass for å spre demonstrantene, melder nyhetsbyrået AP, som rapporterer om dusinvis av sårede.

Sammenstøtene skjedde i to nabostrøk til den barrikaderte sikkerhetssonen rundt selve toppmøtet. Selve møtet holdes i sentrum av Istanbul og USAs president George W. Bush, britenes statsminister Tony Blair og den franske presidenten Jacques Chirac er på møtet.

Også Norges statsminsiter Kjell Magne Bondevik og utenriksminister Jan Petersen skal etter planen delta på møtene.

Istanbuls politisjef, Clalettin Cerrah opplyser at 26 politimenn og flere demonstranter er skadd, melder nyhetsbyrået AP.

2000 demonstranter gikk amok i bydelen Okmeydani og snudde biler på hodet og kastet hjemmelagde brannbomber mot politiet som svarte med vannkanoner, tåregass og køller. De skal ha kjørte igjennom området med en pansret bil.

Protestanter skal også ha kastet stein mot politiet, som i minst ett tilfelle skal ha svart med pepperspray.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer