30 skutt og drept i Øst-Timor

Rundt 30 mennesker ble drept av pro-indonesiske soldater i Øst-Timor i dag. Massakren skjedde ved huset til nobelprisvinner og biskop Carlos Belo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 5000 mennesker hadde søkt tilflukt ved eiendommen til Belo.

Det var det statlige indonesiske nyhetsbyrået Antara som kom med opplysningene om de drepte i dag. Det var menn fra den kjente Aitarak-militsen som angrep eiendommen, meldte Antara.

Men de få utenlandske journalistene som fortsatt er i den østtimoresiske hovedstaden Dili, sa på telefon til AFP at indonesiske soldater var i flertall blant angriperne, mens noen få milits-soldater gikk i spissen for angrepet.

Mange av dem som hadde søkt beskyttelse på den kirkelige eiendommen flyktet, og noen av dem løp østover, mot landsbyen Metiaut, mens milits-mennene løp etter dem mens de skjøt på flyktningene.

De rundt 30 som ble drept tilhørte gruppen som flyktet mot Metiaut, melder Antara.

Biskop Belo selv ble evakuert med helikopter av politiet til den østtimoresiske byen Baucau. Belo sa på telefon fra Baucau til det portugisiske nyhetsbyrået Lusa at angriperne satte fyr på arbeidsrommet hans i Dili under angrepet. Det samme gjelder mange hus som tilhører folk som ønsker uavhengighet for Øst-Timor.

Ifølge Antara kunne det fortsatt høres skyting i Dili i kveld.

(NTB)