300 000 rammet av flom i Pakistan

Redningsmanskapene sliter med å komme til.

FARLIGE VANNMASSER: Pakistan er nok en gang rammet av kraftig flom, og myndighetene regner med at dødstallene kan stige ytterligere.Foto: AP Photo/K.M. Chaudary
FARLIGE VANNMASSER: Pakistan er nok en gang rammet av kraftig flom, og myndighetene regner med at dødstallene kan stige ytterligere.Foto: AP Photo/K.M. Chaudary Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hjelpemannskaper og soldater i Pakistan har rykket ut med båter og helikoptre for å bistå folk som trenger hjelp til å komme seg unna vannmassene forårsaket av monsunregnet de siste dagene.

Tre mennesker er foreløpig bekreftet omkommet og 300 000 har blitt rammet av flom i og rundt byen Chitral i Khyber Pakhtunkwa-provinsen vest i landet, melder The Express Tribune.

Bruer, hus, moskeer og en kraftstasjon i Chitral har blitt ødelagt av vannmassene, og flere nærliggende landsbyer skal være oversvømt.

Det er meldt om flere savnede, og myndighetene regner med at dødstallene kommer til å stige ytterligere.

Sliter med å komme til Myndighetene har foreløpig bare klart å distribuere 16 tonn med mat i kriseområdene grunnet utfordrende framkommelighet.

Flere veier har blitt vasket bort som gjør at myndighetene i landet er usikre på hvor mange som faktisk er fanget i de flomrammede områdene.

De neste 24 timene ventes flere elver å gå over sine breddegrader og dermed forårsake flom i andre deler av landet.

Isbreene smelter Smeltende isbreer i de nordlige områdene av landet i løpet av regntida, gjør faren for dødelig flom enda større, sier Ghulam Rasul, ved det meteorologiske instituttet i Pakistan.

- Raskt smeltende isbreer er et resultat av menneskeskapte klimaendringer, og Pakistan mangler en plan for å håndtere denne situasjonen, sier han.

Han legger til at det er behov for å utvikle varslingssystemer ved breene, og at kraftige byger gjør at oversvømmelsesfaren fortsatt er til stede for andre områder.

Oversvømmelser utløst av monsunregnet har blitt vanlig de siste åra i Pakistan. I 2010 ble over 12 millioner mennesker berørt av flom, hvor rundt 1 500 omkom og 650 000 hus ble ødelagt under katastrofen.

VANSKELIG FØRE: Kraftig regnvær de siste dagene og nedsmelting av isbreer nord i Pakistan har ført til store oversvømmelser. Foto: Xinhua/Sipa USA
VANSKELIG FØRE: Kraftig regnvær de siste dagene og nedsmelting av isbreer nord i Pakistan har ført til store oversvømmelser. Foto: Xinhua/Sipa USA Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer