300 afghanske asylsøkere skal ut av Norge

-Alle er enslige menn uten familie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flere hundre unge afghanske menn har fått endelige avslag på sine asylsøknader og må regne med å bli tvangssendt tilbake til Afghanistan.

Lørdag ble 13 av de 21 asylsøkerne som har fått en ekstra gjennomgang av sine saker, sendt tilbake til hjemlandet. Men dette utgjør bare toppen av isfjellet, for totalt har mer enn 300 afghanske flyktninger fått avvist sine klagesaker, skriver Klassekampen.

- Alle disse er enslige, yngre menn uten familie. De har fått sine endelige avslag og må regne med å bli sendt hjem når det blir praktisk mulig for politiet, sier direktør Terje Sjeggestad i Utlendingsnemnda (UNE) til avisa.

Siden i fjor sommer har 183 afghanere blitt tvangsreturnert til hjemlandet, ifølge Aftenposten. Disse er utelukkende enslige, unge menn. Terje Sjeggestad understreker imidlertid at sju av ti afghanske asylsøkere får opphold i Norge.

(NTB)

-DE FLESTE FÅR BLI: Direktør i Utlendingsnemnda, Terje Sjeggestad, understreker at sju av ti afghanske flyktninger får bli i Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer