300 demonstranter skadd i Pakistan

Minst 300 personer ble skadd da politiet i Pakistans hovedstad lørdag skjøt gummikuler og tåregass mot tusenvis av demonstranter som ville storme statsminister Nawaz Sharifs residens for å tvinge ham til å gå av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nærmere 25.000 demonstranter forsøkte å marsjere fra nasjonalforsamlingen mot statsministerens residens.

I flere uker har det vært demonstrasjoner mot Sharif. En rekke demonstranter har siden 15. august oppholdt seg utenfor parlamentet og krevd Sharifs avgang, begrunnet i beskyldninger om korrupsjon og valgfusk.

Protestene ledes av opposisjonslederen og den tidligere cricketstjernen Imran Kahn og den framstående religiøse lederen Mohammad Tahir ul-Qadri.

Sharif gjentok lørdag at han ikke akter å trekke seg.

Khan og Qadri hevder valget i fjor ikke gikk regelmessig for seg og at Sharif derfor ble valgt til statsminister ved hjelp av valgfusk.

- Vi vil fortsette kampen mot regjeringen til våre siste åndedrag, sier Khan og oppfordrer til demonstrasjoner over hele Pakistan.

Lokale og utenlandske observatører sier imidlertid at valget ikke var preget av uregelmessigheter og analytikere tror protestene er koordinert av hæren i et forsøk på å dominere sivile myndigheter.

(NTB)