300 flyktninger krysset grensen til Danmark

Kom søndag til Danmark fra Tyskland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Over 300 flyktninger og migranter kom søndag til Danmark fra Tyskland.

De største gruppene er kommet med ferje fra Puttgarden til Rødby, men det er også kommet mindre grupper over grensen til Sørjylland. Politiinspektør Kim Kliver sier at det blant migrantene er mange syrere, men også irakere og noen fra Afrika.

166 personer er blitt innkvartert på to hoteller i Rødby. De har opplyst at de ønsker å reise videre til andre land. 64 andre har søkt om asyl i Danmark og er sendt til et senter nord på Sjælland.

Politiet på Fyn opplyser til Ritzau at det søndag ankom 20 flyktninger med tog til Odense.

- Vi registrerer dem og kjører dem til Sandholmleiren. Vi tar imot dem stille og rolig, vi løper ikke etter folk som forsøker å stikke av. Det er sikkert barn blant dem, sier vaktsjef Lars Fredensborg hos politiet i Fyn til nyhetsbyrået Ritzau.

I helgen sa Tyskland ja til å ta imot flere tusen flyktninger og migranter, som i flere dager hadde vært strandet på jernbanestasjonen i Budapest i Ungarn. Det antas at det er noen av disse som nå har kommet til Danmark.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.