300 foreldre og «hjelpere» arrestert etter dette eksamensjukset i India

Smuglet inn jukselapper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Omtrent 300 personer er arrestert i den indiske delstaten Bihar, mistenkt for å ha vært med i det storstilte eksamensjukset som ble dokumentert med bilder som er blitt videreformidlet i medier verden over denne uka, melder BBC.

I tillegg skal 750 elever ha blitt kastet ut av skolen, mens eksamen er avlyst ved fire skoler.

Mange av de arresterte skal være foreldre til barn som hadde eksamen, ifølge BBC.

- Føler seg latterliggjort BBC skriver at arrestasjonene trolig kommer som en følge av at myndighetene i delstaten rett og slett føler seg latterliggjort, og at de ønsker å vise handlekraft.

Bildene fra Bihar-området ble publisert torsdag denne uka, og viser en skole der elever fra 10. klasse hadde en prøve og et stort antall hjelpere bidro fra utsiden av skoleveggene.

Foreldrene skal ha smuglet inn jukselapper. Det er også anklager om at politifolk som skulle forhindre juksingen tok i mot bestikkelser mot at de «så en annen vei».

Myndighetene sa torsdag at det var lite de kunne gjøre.

Utbredt - Kan myndighetene alene bidra til rettferdige eksamener uten støtte fra samfunnet og foreldre? spør Bihars utdanningsminister PK Shahi ifølge NDTV.

- Det er mange som klager over problemet med juksing. Men hvordan skal myndighetene stoppe dette når familier og slektninger ikke vil samarbeide? sier Shahi.

Juksing skal være spesielt utbredt i de avsidesliggende strøkene i India, hvor det hard kamp om jobbene og dermed også stort press for å få gode karakterer.

Ifølge Washington Post mener eksperter den utbredte juksingen kan ses i sammenheng med fravær av lærerere og dårlig infrastruktur ved skolene i landet.