300 innesperret i gruve?

300 mennesker kan være innesperret i en kinesisk gruve. Myndighetene har lagt lokk på saken og betaler pårørende for ikke å snakke med pressen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge avisen nekter de lokale myndighetene i Guangxi-provinsen å oppgi hvor mange arbeidere som er innestengt i gruven, som ble oversvømt 17. juli. Med henvisning til andre kilder anslår China Daily at det kan dreie seg om så mange som 300.

Myndighetene i Guangxi fastholder at ingen er omkommet nede i den oversvømte tinn-gruva, og tilbakeviser dermed tidligere avisrapporter om minst 70 døde.

- Alle disse avisrapportene er bare tøv, sier en tjenestemann i Guangxis økonomi og handelskommisjon.

Den offisielle avisen Wenhui i Shanghai meldte tirsdag at 70 omkomne var funnet i gruven, og at over 200 andre var innesperret av vannmassene.

Redningsmannskaper har i ukevis forsøkt å pumpe vannet ut av gruven i Nandan, 250 kilometer nord for regionhovedstaden Nanning.

Selv om kinesiske myndigheter gjentatte ganger har lovet å bedre sikkerheten i landets mange gruver, koster gruveulykker årlig tusenvis av arbeidere livet. Ofte har myndighetene forsøkt å holde tilbake opplysninger om de mange ulykkene.

Ifølge Wenhui har de pårørende til de innesperrede gruvearbeiderne i Nandan fått utbetalt rundt 20.000 kroner fra lokale myndigheter, mot løfte om ikke å snakke med journalister.

(NTB)