Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

300 jobber forsvinner i Hydro olje

Stavanger : Rundt 300 arbeidsplasser i Norsk Hydro U/P olje blir borte innen årets utgang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både fast ansatte og eksterne medarbeidere vil bli rammet av nedbemanningen, som vil vil skje offshore, på Mongstad, Sture, Sandsli og Vækerø.

Olje- og gass-prosjektene Fram, Gjøa og Kvitebjørn er utsatt, og oljefeltet Grane og Hydrokraft/Naturkraft-prosjektene utsettes fordi investeringskostnadene må reduseres.

100 Hydro-ansatte overføres til forsyningstjenesten Hydro Support innen 1. juni i år. Disse vil være ansatt i Hydro, men ikke i oljedivisjonen.

- En del eksterne konsulenter må gå, og noen vil slutte i bedriften. Resten av nedbemanningen vil skje ved hjelp av en del tiltakspakker. Pakkene består blant andre av å erstatte eksterne medarbeidere med egne ansatte, fleksibel bruk av permisjoner, førtidspensjonering, tilskuddsordninger til utdanning og kompensasjon ved frivillig oppsigelse, sier Geir Nilsen, leder i NOPEF avd. 130, Hydro, til NOPEF Aktuelt.

Han sier at at nedbemanningen skal skje uten oppsigelser. Det er både fagforeningens og bedriftens mål.

(NTB)