300 klare for martyrdøden

Ifølge franske etterretningskilder skal mellom 250 og 300 palestinere være villige til å dø for den palestinske sak ved å delta i selvmordsaksjoner. Israelske myndigheter er svært bekymret og tar systematisk livet av potensielle selvmordsaksjonister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med fem antitankmissiler skutt fra helikopter, tok israelske militære livet av Salah al-Din Darwaza (36) fra Nabulus denne uka. Han ble drept mens han satt i bilen sin få minutter etter at han forlot hjemmet sitt i de selvstyrte palestinske områdene.

Ifølge talspersonen ved Rafidya sykehus, ankom Darwaza sykehuset delt i biter etter det voldsomme angrepet.

Darwaza hadde seks barn, den eldste en sønn på 12 år, melder nyhetstjenesten Hear Palestine. Israelske myndigheter tok kort tid etter ansvaret for den politiske henrettelsen. De hevdet at Darwaza var ansvarlig for flere bombeangrep og at han planla et større angrep mot israelere i Israel.

600 drept

Så langt har over 600 mennesker blitt drept siden det palestinske opprøret mot Israel begynte i september. Nærmere 500 av dem er palestinere. Det stopper ikke de palestinske aktivistene.

Mellom 250 og 300 palestinere har meldt seg frivillig til framtidige selvmordsaksjoner. Franske etterretningskilder avslører at disse menneskene er klare til å delta i «martyroperasjoner» når som helst og hvor som helst, innenfor de jødiske bosettingene, på Vestbredden og i Gaza, skriver Palestine Times.

Dette er i stor grad personer som er tilknyttet ekstremistorganisasjonene Hamas og Islamic Jihad eller Fatah, Arafats parti. Alle aksjonistene har skrevet politiske erklæringer som skal publiseres etter de ifølge seg selv har dødd martyrdøden.

Engstelige

Israelske myndigheter er kjent med denne informasjonen og skal være svært bekymret over det økende antallet palestinere som er villig til å delta i slike operasjoner, skriver avisa. Israel har tidligere fått kritikk for systematisk henrettelse av palestinske politiske ledere og aksjonister. Samtidig er Israels statsminister Ariel Sharon under et enormt internt press for hardere militære sanksjoner mot palestinerne.

<B>AKSJONSKLARE:</B> I går demonstrerte palestinere på Vestbredden, der denne demonstranten holdt fram en falsk rakettrampe og Koranen.