Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

300 løslatt fra skandalefengsel

For sjette gang settes fanger fri fra Abu Ghraib.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går og i dag kunne til sammen 300 irakiske fanger spasere ut fra Abu Ghraib som fri menn, etter å ha sittet i varetekt i skandalefengslet, melder Associated Press.

- Omtrent 300 innsatte har blitt løslatt fra amerikansk og irakisk varetekt i Abu Ghraib-fengselet vest for Bagdad, sier kaptein og talsmann Jeff Magruder på vegne av amerikanske militære.

Dette er sjette gang at større grupper av fanger er satt fri fra fengselet. Masseløslatelsene har kommet i stand etter at det ble avdekket at innsatte ble utsatt for seksuell mishandling og tortur av amerikanske fangevoktere.

Amerikanske militære og irakiske selvstyremyndigheter har satt sammen ei egen fengslingsnenmd, som vurderer hvilke fanger som utgjør en sikkerhetsrisiko. Det er fanger som ikke regnes som en risiko som nå går fri.

Til sammen er over 5000 fanger satt fri fra Abu Ghraib-fengselet siden torturskandalen ble rullet opp i april i år. To tusen sitter fortsatt bak lås og slå.

LØSLATT: Gledesscener utenfor fengselsportene. Her fra en løslatelse tidligere i oktober.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media