300 må gå i Norsk Hydro

Det er stadig færre arbeidsoppgaver på norsk sokkel. Norsk Hydros olje- og energidivisjon reduseres nå med 300 personer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk Hydro Olje og Energi har i dag rundt 4000 ansatte. Onsdag ble det klart at 300 ansatte og konsulenter er overflødige.

Ved nyttår overlot Hydro operatørskapet for sine felt på Tampen til Statoil. Den største nedbemanningen kommer som et resultat av Tampen-overføringen. Men lete- og utviklingsenheten i selskapet vil også bli rammet, opplyser informasjonssjef Lars Bjelvin til NTB.

- Den nasjonale og den internasjonale letekompetansen blir samlet i en avdeling, sier Bjelvin.

Norsk sokkel

Hydro Olje og Energi forventer en lavere aktivitet på norsk sokkel i framtiden. Når den nasjonale og den internasjonale leteavdelingen slås sammen, er det et klart signal om at selskapet ikke forventer mange nye leteoperasjoner på norsk sokke l.

- Sammenslåingen vil styrke vår posisjon, kommenterer Bjelvin. I alt 50 mennesker blir overflødige når avdelingene slås sammen. Den nye enheten skal plasseres i Hydros kontorer på Kjørbo utenfor Oslo.

Aktivitet

I tillegg til at Hydro forventer lavere leteaktivitet i framtiden, er en del oppgaver i ferd med å avsluttes. Da Norsk Hydro delte Saga med Statoil i 1999, overtok Hydro Sagas oljefelt på Tampen. Men avtalen med Statoil var at ordningen bare var midlertidig, til årsskiftet 2003. Nedbemanningen i forbindelse med overføringen var derfor ventet.

- Vi har også ferdigstilt en del boreprosjekt, legger Bjelvin til. For få måneder siden avsluttet Hydro blant annet boringen på Solsikke-feltet i Norskehavet, uten å ha funnet verken olje eller gass.

- Vi må tilpasse bemanningen etter forholdene og aktivitetsnivået, sier Bjelvin. Han legger til at omorganiseringen og nedbemanningen vil berøre hele olje- og energiavdelingen i Hydro.

(NTB)