300 måtte nødlande

Charterflyet med 325 norske og svenske passasjerer ombord nødlandet trygt på Arlanda klokka 15.44. Nødlandingen gikk etter planen og ingen er skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Charterflyet var på vei fra Varadero på Cuba til Norge og Sverige da det fikk problemer. Flyet tilhører det svenske selskapet Novair, og skulle landet på Arlanda klokka 15.00. Etter det Dagbladet får opplyst skal det ha oppstått problemer med det hydrauliske systemet.
Flyverne valgte å ikke mellomlande på Gardermoen, istedet valgte de å dra direkte til Arlanda der selskapet har teknikere som kjenner flytypen.

Det var 325 norske og svenske passasjerer ombord. Det ble besluttet å foreta en kontrollert nødlanding på Arlanda utenfor Stockholm. Landingen gikk etter planen, og flyet landet klokka 15.44. De 115 norske passasjerene landet like før kl. 18.00 i ettermiddag på Gardermoen i et annet Novair-fly.

- Dette var ikke dramatisk i det hele tatt, sier Torkel Waak, viseadministrerende direktør i Novair til Dagbladet. - Flyet opplevde svikt i en av sine fire hydrauliske systemer. Dette systemet brukes blant annet til styring av nesehjulet ved kjøring på bakken. Alle vitale systemer har doble hydrauliske systemer.

Tidligere problemer

Flyet er av typen Lockheed Tristar. Novair har 3 fly av denne typen, alle ble kjøpt inn på midten av 80-tallet, og skal byttes ut i løpet av det kommende året. Et av Novairs Tristar-fly måtte i fjor snu på vei fra Arlanda til Korfu etter at en av flyets tre motorer sviktet 80 minutter etter avgang.

En tidligere modell av Lockheed Tristar var i august 1980 innbladet i en av tidenes verste flyulykker. 301 mennesker døde da et Tristar-fly forsøkte å nødlande på flyplassen til Saudi-Arabias hovedstad Riyad.