300 norske idrettslag risikerer økonomisk smell

Sp vil ha nye momsregler.

VIL HA NYE REGLER:  Senterpartiets parlamentariske leder Marit Arnstad vil ha momsregler som komer idrettslagene bedre til gode.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
VIL HA NYE REGLER: Senterpartiets parlamentariske leder Marit Arnstad vil ha momsregler som komer idrettslagene bedre til gode. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rundt 300 norske idrettslag risikerer økonomisk smell fordi Stortinget har satt av for lite penger til momskompensasjon. Nå vil Senterpartiet endre reglene. For å bøte på situasjonen har Høyres stortingsgruppe sendt en bestilling på 50 millioner kroner til kulturminister Thorhild Widvey (H).

Men det er ikke nok i det lange løp, ifølge Sps parlamentariske leder Marit Arnstad.

- Å sette av 50 millioner kroner i saldert budsjett for 2014 er helt nødvendig. Det vil hjelpe alle dem som har søkt om støtte i år. Men samme situasjon vil veldig fort oppstå igjen neste år dersom vi ikke endrer regelverket, sier hun til NTB.

Regelstyrt ordning I forslaget til statsbudsjett for 2015 har regjeringen satt av 72,6 millioner kroner til momskompensasjonsordningen. Men det blir for lite dersom søkermengden blir som i år. Summen for 2014 ligger nemlig tett opptil 114 millioner kroner.

- Det er ingen partier på Stortinget som mener det er riktig at idrettslag som bygger anlegg på dugnad ikke skal få full momskompensasjon når kommersielle aktører har fradragsrett og kommunene ikke betaler moms, sier Arnstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer