300 norske turister på skogbrannøy i Hellas

- Ikke truet, sier reiseoperatøren Apollo.

FRA SATELITT:  Brannsituasjonen rundt Aten sett fra ESA-satellitt i morges."Den kraftige røykstripa i midten kommer fra Aten-området og Marathon-området. Røyken til høyre fra ferieøya Evia og røyken til venstre fra området sør for Thiva. Foto: AFP/ESA/SCANPIX.
FRA SATELITT: Brannsituasjonen rundt Aten sett fra ESA-satellitt i morges."Den kraftige røykstripa i midten kommer fra Aten-området og Marathon-området. Røyken til høyre fra ferieøya Evia og røyken til venstre fra området sør for Thiva. Foto: AFP/ESA/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Om lag 300 norske turister er på den eneste øya som er rammet av skogbrann vest i det greske øyriket - på Zakynthos i Det joniske hav.- De kan se røyken hvis de søker opp i høyden om kvelden, men ingen av våre gjester har gitt uttrykk for at de er plaget. Derfor blir de på øya fram til søndag som planlagt, sier informasjonssjef Hege Begby i Apollo til Dagbladet.

Apollo er den største norske reiseoperatøren i Hellas med over 100 000 norske turister i året. Nå er det høysesong, og søndag drar 200 nye turister fra Gardermoen til Zakynthos.- Jeg har pratet med våre folk på Zakynthos i formiddag. Brannen er på en annen kant av øya, og i samråd med gjestene som allerede er der nå fortsetter vi som normalt, sier Begby.

Fortsetter Aten-ruteHeller ikke Norwegian kommer til å gjøre endringer i trafikken til og fra Aten, opplyser kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånevik til Dagbladet.Ekstra brannslokkingsfly, helikoptre og mannskaper fra Kypros, Frankrike og Østerrike er ventet til Aten-området i dag for å hjelpe grekerne i kampen mot skogbrannene, som foreløpig har lagt beslag på 150 000 dekar rundt Aten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer