Statsbudsjettet 2017:

300 nye fengselsplasser

To nye fengsler i Agder.

LA FRAM BUDSJETT: Finansminister Siv Jensen. Foto: Jacques Hvistendal / Dagbladet
LA FRAM BUDSJETT: Finansminister Siv Jensen. Foto: Jacques Hvistendal / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I en pressemelding skriver Statsbygg at de gjennom regjeringens forslag til statsbudsjett har fått klarsignal til å bygge to nye fengsler i Agder.

«Prosjektering av nye Agder fengsel med avdelinger i Mandal og Froland videreføres. Videre foreslår Regjeringen å etablere flere soningsplasser med elektronisk kontroll», heter det i statsbudsjettet.

De to nye fengslene i Agder skal bygges etter modulmetoden, opplyser Statsbygg. Også i fjor fikk Statsbygg oppstartsbevilgning til å bygge nye modulbygg, den gang til fengslene Ullersmo og Indre Østfold, avdeling Eidsberg.

Ett år senere er prosjektene godt i gang, og skal være ferdigstilte innen 1. juni 2017, ifølge Statsbygg.

- Sammenlignet med tradisjonell fengselsbygging tar denne metoden langt mindre tid, og koster langt mindre penger. I tillegg er denne typen fengselsbygg svært miljøvennlige, sier administrerende direktør Harald V. Nikolaisen i Statsbygg.

De planlagte fengslene skal ligge i Froland kommune i Aust-Agder og i Mandal kommune i Vest-Agder. I tillegg til de planlagte nybyggene er det satt av 50 millioner kroner til ekstraordinært vedlikehold i fengselsporteføljen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer