Statsbudsjettet 2017:

300 nye fengselsplasser

To nye fengsler i Agder.

LA FRAM BUDSJETT: Finansminister Siv Jensen. Foto: Jacques Hvistendal / Dagbladet
LA FRAM BUDSJETT: Finansminister Siv Jensen. Foto: Jacques Hvistendal / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I en pressemelding skriver Statsbygg at de gjennom regjeringens forslag til statsbudsjett har fått klarsignal til å bygge to nye fengsler i Agder.

«Prosjektering av nye Agder fengsel med avdelinger i Mandal og Froland videreføres. Videre foreslår Regjeringen å etablere flere soningsplasser med elektronisk kontroll», heter det i statsbudsjettet.

De to nye fengslene i Agder skal bygges etter modulmetoden, opplyser Statsbygg. Også i fjor fikk Statsbygg oppstartsbevilgning til å bygge nye modulbygg, den gang til fengslene Ullersmo og Indre Østfold, avdeling Eidsberg.

Ett år senere er prosjektene godt i gang, og skal være ferdigstilte innen 1. juni 2017, ifølge Statsbygg.

- Sammenlignet med tradisjonell fengselsbygging tar denne metoden langt mindre tid, og koster langt mindre penger. I tillegg er denne typen fengselsbygg svært miljøvennlige, sier administrerende direktør Harald V. Nikolaisen i Statsbygg.

De planlagte fengslene skal ligge i Froland kommune i Aust-Agder og i Mandal kommune i Vest-Agder. I tillegg til de planlagte nybyggene er det satt av 50 millioner kroner til ekstraordinært vedlikehold i fengselsporteføljen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer