Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

300 overgav seg i Ramallah

300 mennesker som holdt til i lokalene til de palestinske sikkerhetsstyrkenes hovedkvarter har overgitt seg. Bygningen har vært under kraftig israelsk ild fra før daggry.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den israelske hæren mener at 50 mistenkte aktivister holdt til i bygningene, noe palestinske kilder har benektet. Flere personer skal være skadd under de massive israelske angrepene som startet i morgentimene i dag tidlig. Kamphelikopre, granatild, maskingeværild og ild fra lettere håndvåpen har pepret det fem mål store området hvor de palestinske sikkerhetsstyrkene har sitt hovedkvarter.

Komplekset skal også omfatte en barnehage og et sykehus.

- Desperate kvinner ringte oss og ba om hjelp, og det var flere døde og sårede, sier Hanna Haaland til Dagbladet.no. Stavanger-kvinnen jobber for en palestinsk menneskerettighetsorganisasjon, al-Haq, i Ramallah, og befinner seg fremdeles i byen.

Alle de 300 som har oppholdt seg i bygningene skal nå ha kommet ut med hendene over hodet og overgitt seg til de israelske soldatene, melder den israelske avisa Ha'aretz.

En israelsk sikkerhetsoffiser sier til avisa at alle som har vært i bygningene vil bli holdt i 24 timer mens de finner ut om noen av dem er ettersøkt av israelske myndigheter.

Israelerne mener sikkerhetsstyrkenes hovedkvarter har vært et tilholdssted for flere titalls aktivister som står på Israels liste over ettersøkte terrorister.

Palestinerne har benektet at lederen av Arafats Fatah-bevegelse, Marwan Barguthi, var i bygningene.

- Det vil snart være klart at Barghuti ikke er her, sier palestineres sikkerhetssjef

Jibril Rajoub.

Les hele artikkelen i Ha'aretz her

ANGREPET I DAG: De israelske styrkene angrep hovedkvarteret til den palestinske sikkerhetstjenesten med full styrke i dag.
<B>- SKJULER IKKE TERRORISTER: Palestinernes mektige sikkerhetssjef, Jibril Rajoub, har hele tiden benektet at hans kontorer har vært et skjulested for aktivister som er ettersøkte i Israel.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!