FRØS FAST: I 30 timer var cruiseskipet CTMA-Vacancier frosset fast i isen ved Montreal. Til venstre er isbryteren Terry Fox, fra den kanadiske kystvakten, som også satte seg fast i et forsøk på å løse situasjonen. Foto:AP Photo/The Canadian Press/SCANPIX
FRØS FAST: I 30 timer var cruiseskipet CTMA-Vacancier frosset fast i isen ved Montreal. Til venstre er isbryteren Terry Fox, fra den kanadiske kystvakten, som også satte seg fast i et forsøk på å løse situasjonen. Foto:AP Photo/The Canadian Press/SCANPIXVis mer

300 passasjerer satt fast i over et døgn

- Det var en lang fest, sier passasjer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En isbryter greide tirsdag omsider å befri et cruiseskip som i over 30 timer var fryst fast i isen på St. Lawrence River i Canada, melder AP.

Cruiseskipet CTMA Vacancier, med 300 passasjerer om bord, var ett av fire skip som i helga frøs fast grunnet kald og sterk vind over vannet like utenfor Montreal.

Men for dem om bord cruiseskipet ble hele opplevelsen en 24 timer lang fest, sier passasjer James Gray på telefon fra den nylig frigitte båten.

— Vi er fri nå, men det var moro mens det varte, sier Gray til AP.

— Folk spilte gitarer, det var poeter, folk danset, god mat og vin. Og vi var omringet av et fantastisk landskap, sier Gray videre.

CTMA Vacancier gikk forøvrig i trafikk mellom Moss, Fredrikshavn og Gøteborg i 1985, ifølge faktaomfartyg.se.

Talsmann Leonard Arsenault i cruiseselskapet opplyser at båten la fra kai på søndag, og skulle være ute i sju dager.

Skipet ble imidlertid raskt fanget stadig tykkere is, inntil det måtte gi tapt for naturkreftene.

— Plutselig så var det en høy og kvernende lyd. Da forsto vi at vi satt i baret, sier passasjer Gray.

I tillegg til CTMA Vacancier satt en ferje, et lasteskip og — ironisk nok — en isbryter fra den kanadiske kystvakten fast i isen, med totalt 500 sjeler om bord.

Sistnevnte tok seg vann over hodet da det skulle befri de andre båtene fra isens grep.