300 SAS-piloter i Sverige går ut i streik: - Uhyre beklagelig, sier flyselskapet

4000 reisende rammes av streiken allerede i kveld.

STREIK: 300 SAS-piloter ved Arlanda flyplass i Sverige tas ut i streik med umiddelbar virkning. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB Scanpix
STREIK: 300 SAS-piloter ved Arlanda flyplass i Sverige tas ut i streik med umiddelbar virkning. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 300 SAS-piloter ved Arlanda flyplass i Sverige ble fredag ettermiddag tatt ut i streik med umiddelbar virkning.

4000 reisende i Sverige rammes av innstilte fly allerede i kveld, melder SVT.

- Det er uhyre beklagelig at våre kunder kommer til å rammes av dette her, sier Karin Nyman, pressevakt i SAS.

Slik rammer streiken Norge

Tre flygninger mellom Sverige og Norge rammes umiddelbart som følge av streiken i Sverige. Det påvirker over 300 SAS-passasjerer i kveld, ifølge Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS.

Disse vil flyselskapet forsøke å få på andre flygninger, så langt det lar seg gjøre.

Han forteller at de forsøker å finne alternativ transport for de reisende lørdag.

- Det vil bli satt opp buss for fly mellom Oslo og Stockholm lørdag, sier Johansen til Dagbladet.

Kan ikke si hvor mange som rammes i morgen

Lørdag er det færre avganger enn det er på en hverdag. Ifølge SAS' nettsider vil det gå 10 avganger fra Oslo Lufthavn til Arlanda i morgen. Til daglig er det rundt 20 avganger.

Kun en flygning med svensk crew mellom Oslo og Stockholm i morgen. Fem avganger vil gå som planlagt med norsk produksjon

- Det ser ut til at fem av ti fly fra Oslo til Stockholm vil gå som normalt. Også den ene avgangen fra Bergen vil gå som normalt.

Informasjonssjefen vil ikke si noe om hvor mange passasjerer som kan bli rammet i morgen.

- Det er kun de svenske pilotene som er i streik. De flyene med norske piloter vil gå som normalt. Per nå kan jeg ikke si noe om hvor mange passasjerer som vil bli rammet. Det gjelder også søndagens avganger, sier Knut Morten Johansen i SAS.

- Har ikke stengt dørene

Det var arbeidsgiverorganisasjonen Svenska Flygbranschen som opplyste at forhandlingene mellom partene brøt sammen fredag ettermiddag.

– Pilotforeningen har opplyst at de går ut i streik. Vi har ikke stengt dørene, men jeg kan ikke se at det blir flere forhandlinger i kveld, sier organisasjonens leder Mattias Dahl, ifølge NTB.

Forhandlingene har pågått i flere uker, og flygerne krever blant annet tryggere ansettelsesvilkår og høyere lønn.

Dagbladet oppdaterer saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer