300 skademeldinger etter «Narve»

Venter langt flere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I formiddag var det meldt over 300 uværsskader til forsikringsselskapene. Men finansnæringen frykter et langt høyere tall etter at stormen «Narve» har lagt seg.

– Det kommer stadig inn nye meldinger fra forsikringsselskapene. Vi forventer at antallet skademeldinger vil øke med om lag 50 prosent før stormen stilner, uttaler informasjonssjef Stein Haakonsen i Finansnæringens hovedorganisasjon (FNH) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

FNH har foreløpig ikke gjort noen estimater på hvor mye stormen «Narve» vil koste forsikringsselskapene. En slikt anslag vil først foreligge i det stormen har lagt seg.

– Dersom stormen stilner slik meteorologene har antydet, tror jeg vi vil ha en oversikt over skadeomfanget lørdag ettermiddag. Da vil vi også kunne anslå hva uværet vil koste, sier Haakonsen.

Selv om skademeldingene strømmer inn, tror Haakonsen at prislappen på denne stormen blir relativt moderat. Tidligere uværsperioder har vært langt dyrere.

– Det som er spesielt denne gangen, er at vi stort sett bare har fått rapportert om vindskader. Vanligvis får vi inn en del flom og vannskader når det er uvær, noe som stort sett er betraktelig dyrere å reparere, sier han.

(ANB)