Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

3000 barn i kø

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Psykiske lidelser er den nye barnesykdommen, ifølge en reportasjeserie i Dagbladet. Over 3000 barn står på venteliste for å få behandling. Nye undersøkelser viser at hjelpeapparatet også svikter ungdommen. Behandlingstilbudet er ikke tilpasset at rusproblemer og psykiske lidelser ofte henger sammen. Rusomsorgen er ikke fleksibel nok, samvirket med psykiatrien for dårlig. Dessuten er sengekapasiteten på de psykiatriske sykehusene redusert uten at kapasiteten og den faglige kompetansen er bygget opp tilsvarende innenfor den nye desentraliserte modellen.

Oppgaven er å sørge for at alle som trenger det, men særlig ungdom, får adekvat behandling hvis de får en alvorlig psykisk sykdom. Det er i ungdomstida slike lidelser oftest bryter fram. Uten faglig behandling risikerer vi at de unge pasientene faller helt ut av sine egne liv for godt. Opptrappingsplanene må prioritere de sykeste og de mest utsatte som er barn og ungdom.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!