Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- 3000 døde på grunn av varmen

3000 mennesker har dødd på grunn av varmen opplyser det franske helsedepartementet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Omkring 3000 mennesker har omkommet i Frankrike av varme-realaterte årsaker siden de ekstremt høye temperaturene satte inn for to uker siden.

-Epedemi

- Antallet dødsfall direkte knyttet til varmen estimeres til omkring 3000 mennesker for hele landet, uttaler departementet i en pressemelding ifølge AP.

Helseminister Jean-Francois Mattei sier at de høye temperaturene har ført til en «epidemi» av dødsfall i landet.

Politet ber om hjelp

Likehus og begravelsesbyrå rapporterer om stor økning i aktiviteten siden hetebølgen satte inn. Frankrikes største kjede av begravelsesbyråer sier at de har tatt seg av 3230 døde fra 4. til 10. august. I en gjennomsnittsuke tar begravelsesbyråene imot omkring 2300 døde, en vekst på 37 prosent.

En rekke mennesker har dødd innelåst i leilighetene sine, noe som skaper lukt- og hygieneproblemer i landets leiligheter. En av arbeidstakerorganisasjonene for politiet ba i dag myndighetene om at de må få hjelp av hæren for å fjerne lik.

Setter inne ekstra mannskap

Mattei sier at myndighetene har opplevd visse problemer i forbindelse med varmen, men at de sykehusansatte har gjort en fabelaktig jobb.

Regjeringen sier at de tok de nødvendige grep så snart som mulig etter at det første varme-relaterte dødsfallet kom i forrige uke.

- Vi forble ikke inaktive, sier Mattei.

I Paris opplyser rådhuset at de har satt inn ekstra mannskap for å sikre at gravlundene også holdes åpne i morgen, som er helligdag i Frankrike. Mer enn 30 kommuneansatte er tilbakekalt fra ferie.

For å beskytte de gamle har byens 13 gamlehjem kjøpt ekstra vifter for å holde leilighetene kalde. Air-Condition er ikke utbredt i Frankrike.

Rekordtemperaturene har rammet en rekke av landets byer. Paris har opplevd temperaturer rett under 40 grader.

<B>VANSKELIG FOR DE ELDRE:</B> Her behandles en eldre kvinne ved sykehuset Saint Antoine hospital på mandag.
FULLE SYKEHUS:</B> Folk er kalt tilbake fra ferien sin for å ta seg av problemene i Paris.