Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

3.000 kreftsyke får ikke tilbud

3.000 kreftpasienter som trenger strålebehandling, får ikke tilbud om dette. De blir heller ikke satt på venteliste, melder NRK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dersom alle skal få hjelp, må kapasiteten for strålebehandling økes med 70 prosent innen år 2003, mener fungerende helsedirektør Lars Hanssen.

- Vi ser svært alvorlig på dette - at opp mot 3.000 pasienter ikke får det tilbudet de burde ha, sier Lars Hanssen til NRK.

Tallene kommer fram i en rapport fra Statens helsetilsyn som har undersøkt kapasiteten ved de fem norske sykehusene som utfører strålebehandling.

- Dette er manglende kapasitet og en beinhard prioritering som legene blir nødt til å gjøre. Legene vil ikke gi pasientene falske forhåpninger. Derfor setter de ikke pasientene på venteliste, hvis de vet at de ikke når fram, sier Hanssen.

Det er i første rekke kreftpasienter som trenger lindrende behandling som rammes, men også pasienter som trenger helbredende behandling.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media