3000 løshunder «forsvunnet»

Athen forbereder seg på olympiske leker neste sommer. Hundeelskere anklager myndighetene for å ha drept flere tusen løshunder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det begynner å nærme seg. I Athen gjør innbyggere og myndigheter seg klar til den store begivenheten neste sommer. Nå beskylder byens hundeelskere myndighetene for å ha vært overivrige i tjenesten. Under en pressekonferanse i dag hevdet en borgerrettsgruppe at 3000 løshunder er drept før OL.

- Hundene er blitt drept, forgiftet, brent og kastet i søppelkasser i ulike deler av byen, sa Marianna Polichroniadou på pressekonferansen. Hun leder borgerrettsgruppa som består av jurister, skuespillere og politikere i den greske hovedstaden.

OL-komitéen avviser påstandene som ondskapsfulle. Men så seint som i juni sa tjenestemenn at 10.000 løshunder ville bli fanget, vaksinert og kastrert, for så å bli sluppet løs i nabolaget sitt igjen. Hellas var beredt til å betale en million euro for dette programmet. Nå mistenker dyreelskere at de har valgt en langt rimeligere løsning.

Bombeattentat

Natt til i dag ble den greske hovedstaden rystet av en rekke eksplosjoner. I følge greske medier tar gruppa «Past-midnight-Shaloms» på seg skylda, samtidig kom et krav om å slippe fri sju personer som ble fengslet i forbindelse med EUs toppmøte i juni.

Ifølge gruppa «prostituerer byen seg for multinasjonale selskaper». Ingen personer kom til skade i de tre eksplosjonene.

FORSVUNNET: Hundeelskere mener at mange løshunder har forsvunnet fra bybildet.
KAMPANJE: Løshundene skal ha blitt tatt av dage i august.