3000 Motorola-arbeidsplasser i fare

Den amerikanske mobilgiganten Motorola bekreftet i dag at de vil stenge Bathgate-fabrikken i Skottland. Fabrikken produserer mobiltelefoner, og 3000 arbeidsplasser er i fare.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kunngjøring fra Motorolas ledelse bekrefter planene om å stenge den skotske fabrikken i West Lothian, og at alle de 3000 arbeidsplassene er i fare. Uttalelsen poengterer at det ennå ikke bestemt om de ansatte blir sagt opp, eller om andre tiltak vil settes i verk, ifølge BBC.

Det var i dag tidlig at de ansatte ble orientert om nedleggingsplanene, som ifølge mobilgiganten skyldes en drastisk nedgang i den globale etterspørselen etter Motorolas mobiltelefoner. Selskapet hevder at avgjørelsen ble tatt etter annonseringen av et tap på 200 millioner dollar i årets første kvartal, men at ingen andre av Motorolas foretak i Skottland eller Storbritannia rammes av vedtaket.

Fagforeninger raser

Fagforeningsledere avviser Motorolas planer som kyniske. Den skotske fabrikken skal ha gått med økonomisk overskudd. Arbeidere og fagforeningsledere spekulerer derfor i hvorvidt nedleggelsen av den skotske fabrikken har sammenheng med en tysk søsterfabrikk som sliter med underskudd, ifølge nettstedet Ananova.com.

Fagforeninger varsler nå hard kamp for arbeidsplassene, og ifølge BBC krever de at selskapet betaler tilbake 20 millioner pund de i løpet av de siste to årene har mottatt i statlige tilskudd.

Englands statsminister, Tony Blair, har tidligere engasjert seg i kampen mot nedleggingsplanene, og han sier om dagens bekreftelse at den er et bittert nederlag.

<B>LEGGER NED: 3000 arbeidere på denne fabrikken i Skottland lurer på om de mister jobbene. Motorola annonserer at fabrikken skal legges ned.