3000 prostituerte i 1.mai-tog

Flere tusen prostituerte gikk i 1. mai-tog i Calcutta i dag. Kvinnene krever sosiale rettigheter, og at prostitusjon legaliseres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nesten tre tusen prostituerte fra India, Bangladesh og Nepal arrangerte sitt eget tog på arbeidernes dag.

- Vi har valgt denne dagen helt bevisst. Vi vil at våre krav skal bli hørt. Jeg oppfordrer alle sex-arbeidere i verden til å gå sammen og kreve sine rettigheter, sier Swapna Gyen, leder av en organisasjon som har som målsetting å skaffe de prostituerte i Calcutta visse grunnleggende rettigheter.

Prostitusjon er i utgangspunktet ikke tillatt i India, men er likevel en voksende virksomhet. Rekrutteringen består for en stor del av kvinner fra Banglaesh og Nepal.

I Calcutta alene, hovedstaden i det vestlige Bengal, har omlag 50.000 prostituerte.

Gayen sier at en tredel av disse har registrert seg hos arbeidstakere. Talskvinnen sier videre at de prostituerte er villig til å gå helt til høyesterett for å få gehør for sine krav om grunnleggende sosiale rettigheter på linje med øvrige arbeidstakere.

Mrinal Kanti Dutta, som er sønn av en prostituert og i tillegg arbeider for en frivillig organsisasjon hvis mål er å bedre de prostituertes rettigheter, sier:

- De prostituerte har i dag ingen rettigheter og blir behandler deretter. De blir trakassert av politiet, av halliker og av mafiaen som kontrollerer trafikken.

- Klarer vi å legalisere prostitusjon, vil vi også kunne bedre forholdene for de som arbeider i denne virksomheten, sier han.

KREVER SIN RETT: Prostitusjon er forbudt i India. Like fullt er det 50000 sex-arbeidere bare i Calcutta. I dag demonstrerte flere tusen av dem.