SYDEN-TURISTER STRANDET: På grunn av aske fra vulkanutbruddet står 3 000 Syden-turister i fare for å få noen ekstradager. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
SYDEN-TURISTER STRANDET: På grunn av aske fra vulkanutbruddet står 3 000 Syden-turister i fare for å få noen ekstradager. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

3.000 Syden-turister strandet

Står i fare for å få noen mer eller mindre ufrivillige ekstradager på sydentur hvis ikke flysituasjonen bedrer seg i løpet av helgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

- Vi har rundt 1.200 personer som skal hjem i løpet av helgen. Det er for det meste reisende på Gran Canaria, opplyser salgsdirektør Christian Grønli i Ving til NTB.

- De tas hånd om på reisemålene, og jeg har inntrykk av at det finnes en stor forståelse for situasjonen som har oppstått, sier Grønli.

Det er avslutning på vintersesongen og sånn sett lavsesong for reisebyråene. Dermed er heller få flyginger planlagt i tiden som kommer.

- Det hadde vært mer alvorlig om dette hadde skjedd for eksempel i skolenes sommerferie, fortsetter salgsdirektøren.

Torsdag fikk selskapet sine reisende til Hurghada i Egypt av gårde i et av de siste flyene som tok av fra Oslo Lufthavn Gardermoen før luftrommet ble stengt som følge av vulkanskyen fra Island. De 142 reisende til Gran Canaria som skulle reist fredag, ble det imidlertid ingen tur for.

Omfattende tur fra Egypt

Star Tour har 786 reisende som etter planen skal hjem i løpet av helgen, forteller informasjonssjef Elisabeth Larsen-Vonstett.

En del av disse befant seg fredag i den finske hovedstaden Helsingfors, etter at flyet fra Egypt landet der torsdag. Reisen videre er med båt til Tallinn i Estland, og så med båt derfra til Stockholm, før buss skal ta dem til Oslo.

De fleste av selskapets reisende er på Lanzarote, Gran Canaria og Tenerife.

- De blir så langt det er mulig værende på hotellene og får forpleining som mat og drikke der. Og siden situasjonen er som nå, er det stor mulighet for at de får beholde de rommene de har bodd på, sier Larsen-Vonstett.

Kom seg til Kreta

Apollo har til sammen nær 1.000 reisende som står i fare for ikke å komme hjem i løpet av helgen, opplyser informasjonssjef Helen Begby til NTB.

-211 av våre reisende er på Kreta, etter at de reiste fra Egypt, men ikke kom seg lengre. Forhåpentligvis er det et hyggelig sted å vente, sier Begby.

I tillegg har selskapet 82 reisende på Lanzarote og tre i den thailandske hovedstaden Bangkok.

- Lørdag er det etter planen 561 reisende som skal hjem fra flere destinasjoner, og søndag har vi 134 som skal hjem fra Tenerife, forteller Helen Begby.

Solen skinner

- Det er jo bra for mange av de reisende at det nå er helg. Forhåpentligvis unngår vi at de taper arbeidsfortjeneste. De bor på gode hoteller, får mat og drikke, og solen skinner, sier Begby.

Når det gjelder lørdag, har Apollos reisende fra andre steder enn Gardermoen allerede fått beskjed om at reisen blir kansellert, ettersom det ikke er mulig å få brakt dem fra andre flyplasser i landet.

(NTB)