3000 tamiler i bråkete men lovlig Oslo-demo

Busser med svenske og danske tamiler kom for å støtte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Rundt 3000 tamiler fra flere norske byer demonstrerte i dag sammen med tilreisende meningsfeller fra Danmark og Sverige mot det de oppfatter som et pågående folkemord på Sri Lanka.

Med de røde flaggene til tamiltigrene vaiende side om side med norske, svenske og danske flagg, samlet tamilene seg i Frognerparken klokka 10.

- Hva vil vi ha? Vi vil ha våpenhvile. Norge, hjelp oss!, ropte de  svenske tamilene.

Derfra gikk det massive demonstrasjonstoget gjennom deler av Oslos beste vestkant og måpende lunsjgjester på utekafeene, til Utenriksdepartementet, der en delegasjon fikk lov til å overlevere en skriftlig appell til norske myndigheter.

Utenfor Stortinget gikk Arbeiderpartiets Marit Nybakk ut for å møte representanter for tamilene, og lovte å viderebringe appellen til Utenrikskomiteen, der hun selv er andre nestleder.Demonstrantene krever blant annet at Norge skal utøve press på den srilankesiske regjeringen for å inngå en umiddelbar og permanent våpenhvile.

- Ingen har gjort så mye som den norske regjeringen på Sri Lanka for å bedre situasjonen. Samtidig kan ingen nå være likegyldige til det som skjer der, sa Nybakk til aktivistene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer