Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

30.000 mink må slaktes på grunn av diaré

Hver femte avlsmink i Norge må slaktes etter utbrudd av svært smittsom diaré.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Et utbrudd av svært smittsom diaré gjør at hver femte avlsmink i Norge må slaktes. 30.000 mink på 22 farmer i Rogaland må bøte med livet.

Mattilsynet og Norges Pelsdyralslag har besluttet å slakte ned dyrene i et forsøk på å stanse spredningen av parvoviruset plasmacytose, skriver Nationen.

- Alle livdyr i på de 22 farmene skal slaktes og pelses. Deretter skal bygninger, bur og annet desinfiseres. Først i midten av april vil man kunne sette inn nye dyr, sier Gorm Sanson, veterinær i Pelsdyralslaget, til Nationen.

Hovedområdet for norsk pelsdyrnæring ligger i Rogaland. Rundt 20 prosent av den totale bestanden på rundt 140.000 livdyr blir tatt ut av produksjon.

- Sykdommen påvirker reproduksjonen, altså hvor mange valper tispene får. Siden sykdommen er veldig smittsom, går vi såpass drastisk til verks, forteller Sanson.

Flere minkfarmere i Rogaland skal ifølge Nationen nå ha bestemt seg for å gi seg med minkoppdrett.

- Det er bare negativt søkelys på næringen, og så kommer dette på toppen. Jeg hadde nesten bestemt meg for å slutte allerede. Nå er den avgjørelsen tatt, og jeg vet om flere som har bestemt seg for det samme, sier en bonde som ikke vil stå fram.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media