30.000 reisende rammes av togkaos denne uka

Titusenvis av reisende må belage seg på buss for tog når arbeidet med Follobanen stenger all togtrafikk øst- og nordover fra Oslo S mandag til søndag denne uka.

KAOS: Nok engang blir det kaos for titusenvis av reisende denne uka. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KAOS: Nok engang blir det kaos for titusenvis av reisende denne uka. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– Det er færre som reiser nå enn normalt, derfor er dette et godt tidspunkt å stenge jernbanen på, sa samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) til NTB sist fredag.

Innstillingene gjelder Gjøvikbanen, Østfoldbanen og Gardermobanen fra mandag til og med søndag. Det er derfor satt opp 300 busser for tog mellom Oslo sentralstasjon, Grefsen, Bryn, Lillestrøm og Ski.

Follobaneprosjektet er det største samferdselsprosjektet i Norge så langt. En viktig del av prosjektet er byggingen av landets hittil lengste jernbanetunnel på 20 kilometer. Follobanen omfatter blant annet nytt dobbeltspor mellom Oslo S og kollektivknutepunktet Ski, omfattende arbeider på Oslo S og bygging av ny Ski stasjon.

Hovedarbeidene med prosjektet startet allerede i fjor, men først i 2021 skal Follobanen stå ferdig.

Det blir også flere innstillinger både i år og til neste år, særlig på Østfoldbanen. Banen blir stengt i 36 timer lørdag 24. og søndag 25. september, og helgen 29. til 30. oktober i 36 timer. Den 1. oktober stenger Oslo S i 10 timer i løpet av natten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer