300.000 demonstrerte mot Berlusconi

Italienerne mener at statsministeren deres er korrupt og at han vil endre loven for å unngå rettssak. I dag demonstrerte de.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Anslagsvis 300.000 mennesker anført av filmskaperen og Oscar-vinneren Nanni Moretti demonstrerte lørdag mot Italias statsminister Silvio Berlusconi.

Demonstrantene beskylder statsministeren for å bruke sin politiske makt til å omgå loven.

De protesterte mot Berlusconis planer om å endre loven på en måte kritikerne hevder er skreddersydd til å hjelpe ham å unngå rettssak på bakgrunn av anklager om bestikkelse av dommere.

Det var uklart hvor mange som egentlig deltok i demonstrasjonen foran den berømte San Giovanni-katedralen. Politiet sa 100.000, arrangørene mente det var 500.000, mens andre igjen anslo tallet til å være 300.000.

Selv var Berlusconi i USA lørdag der han hadde samtaler med USAs president George W. Bush på Camp David.

Det har vært flere titalls store demonstrasjoner mot Berlusconi etter at han kom til makten i juni i fjor, men de fleste har vært arrangert av politiske motstandere eller fagbevegelsen. Lørdagens demonstrasjon var den første uavhengige markeringen av motstanden mot Berlusconi.

65-åringen Berlusconi og hans tidligere nære medarbeider Cesare Previti skal etter planen stilles for retten i Milano senere i år, tiltalt for å ha bestukket dommere på 1980-tallet for å få kontrollen over matselskapet SME.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer