300.000 demonstrerte mot Berlusconi

Italienerne mener at statsministeren deres er korrupt og at han vil endre loven for å unngå rettssak. I dag demonstrerte de.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anslagsvis 300.000 mennesker anført av filmskaperen og Oscar-vinneren Nanni Moretti demonstrerte lørdag mot Italias statsminister Silvio Berlusconi.

Demonstrantene beskylder statsministeren for å bruke sin politiske makt til å omgå loven.

De protesterte mot Berlusconis planer om å endre loven på en måte kritikerne hevder er skreddersydd til å hjelpe ham å unngå rettssak på bakgrunn av anklager om bestikkelse av dommere.

Det var uklart hvor mange som egentlig deltok i demonstrasjonen foran den berømte San Giovanni-katedralen. Politiet sa 100.000, arrangørene mente det var 500.000, mens andre igjen anslo tallet til å være 300.000.

Selv var Berlusconi i USA lørdag der han hadde samtaler med USAs president George W. Bush på Camp David.

Det har vært flere titalls store demonstrasjoner mot Berlusconi etter at han kom til makten i juni i fjor, men de fleste har vært arrangert av politiske motstandere eller fagbevegelsen. Lørdagens demonstrasjon var den første uavhengige markeringen av motstanden mot Berlusconi.

65-åringen Berlusconi og hans tidligere nære medarbeider Cesare Previti skal etter planen stilles for retten i Milano senere i år, tiltalt for å ha bestukket dommere på 1980-tallet for å få kontrollen over matselskapet SME.

(NTB)

GATENE VAR FULLE av demonstranter i ettermiddag.
GJØR BERLUSCONI TIL LATTER:</B> Demonstrantene tror ikke lenger på Berlusconis løfter. De mener at han bare meler sin egen kake.