3002 soldater hjem i kister

Amerikanere starter 2007 i sorg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): «Jordan W. Hess (26) var den mest utypiske av alle soldater. Han skrev poesi og lærte seg glassblåserkunsten, fordi det føltes interessant. Han bygget en datamaskin ved hjelp av et eneste magasin som guide. Nylig ble han forelsket i en kvinne fra Brasil og gjenopptok digitalfotografering», skriver The New York Times, under tittelen «3000 døde i Irak, utallige tårer hjemme».

Fryktet egen død

Nok en amerikansk soldat, Jordan W. Hess, har altså mistet livet. I et land han neppe ville satt sine ben i, hadde det ikke vært for George W. Bush og hans krig i Irak. Soldat Hess var det sjuende av totalt åtte barn. Julen 2005 var det klart at han skulle sendes til Irak. Nettopp denne jula fortalte han familien at han ikke forventet å komme tilbake fra Irak, i live.

Nesten et år seinere døde Hess av skadene han pådro seg da en bombe eksploderte da Hess og noen soldatkolleger var ute på patrulje i Irak. 4. desember gikk han inn i den dystre dødsstatistikken amerikanerne opplever i Irak.

Verre og verre

Mens verdens øyne i nyttårshelga var rettet mot henrettelsen av Iraks Saddam Hussein, brukte mange amerikanere tiden på å minne sine døde soldater. Nyttårsaften 2006 tippet tallet falne amerikanske soldater i Irak over 3000.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer