303000 trues av el-streiken 50 i mørke

Feil på en høyspentledning i Nordmarka gjorde at 50 kunder ble uten strøm i går ettermiddag. Men bare én feilmelding mot normalt fem-seks, gjorde at færre enn ventet ble rammet av at 80 ansatte i Viken Energinett gikk ut i streik i går. Streiken kan ramme alle i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En rekke serveringshytter i Nordmarka var de første som ble rammet av streiken i Viken Energinett i går. Feilen vil ikke bli rettet før streiken er over.

- Vi hadde færre feilmeldinger enn normalt i går, men for dem som er rammet er det slett ikke hyggelig når TV, kjøleskap, PC og kaffetrakter ikke virker. At det skjedde i Nordmarka var ikke overraskende. Det området er vårt mest utsatte, sier informasjonsdirektør Morten Schau i Viken Energinett.

Kan ramme alle

Streiken kan ramme alle Oslo-beboere og bedrifter, fordi alle i hovedstaden er tilknyttet Viken Energinett. Hvis en feil på elektrisitetsnettet oppstår, vil ikke feilen bli rettet før streiken er over, med mindre det er fare for liv eller helse, eller streiken får store samfunnsøkonomiske konsekvenser.

Schau oppfordrer derfor alle osloensere til å sørge for ferske batterier og stearinlys.

303000 kunder

- Vi får fem-seks feilmeldinger i døgnet. På en melding kan mellom en enkelt husstand og to tusen være rammet. Men det er ikke snakk om noen mørklegging av Oslo. Vi har 303000 kunder.

For bedrifter som eventuelt rammes av feil på nettet, har Schau liten trøst å gi.

- Økonomisk tap er ikke noe argument for å få feilen rettet, sier han.