Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

305 millioner til Forsvarets Kosovo-innsats

Regjeringen foreslo fredag en tilleggsbevilgning på i alt 305 millioner kroner til Forsvaret som en følge av krigen på Balkan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pengene skal blant annet brukes til å dekke utgiftene ved forlenget engasjement for kampflyene.

Tilleggsbevilgningen fordeler seg på fire poster: 70 millioner kroner i forbindelse med NATO-styrken som er utplassert i Makedonia for å holde oversikt over situasjonen i Kosovo. Det norske bidraget er 81 mann.

16 millioner kroner går til NATOs uttrekningsstyrke. Dette er en beredskapsstyrke i Norge der engasjementet føres videre med tanke på en internasjonal fredsstyrke i Kosovo etter en eventuell fredsavtale.

149 millioner skal gå til Luftforsvarets innsettingsstyrke som består av seks F-16 fly med støttepersonell. Pengene skal dekke utgiftene fram til og med august.

70 millioner kroner skal brukes til humanitær bistand. Dette gjelder blant annet Forsvarets bidrag til frakt av flyktninger fr a Albania og Makedonia til Italia.

Hvordan tilleggsbevilgningen skal dekkes inn, vil regjeringen ta stilling til i revidert nasjonalbudsjett som kommer 10. mai.NTB