«307 år lang kløe»

Ikke forlat oss på denne måten, trygler britisk tabloidavis.

SKJEBNEDAG: Britiske forsider i dag er dedikerte det skotske uavhengighetsvalget. «Ikke forlat oss på denne måten», skriver Daily Mirror. The Guardian kaller det for «Skjebnedagen», The Times har kalt det for «D-dagen for unionen». The Independent kaller det for «den 307 år lange kløen». Foto via @suttonnick/Twitter
SKJEBNEDAG: Britiske forsider i dag er dedikerte det skotske uavhengighetsvalget. «Ikke forlat oss på denne måten», skriver Daily Mirror. The Guardian kaller det for «Skjebnedagen», The Times har kalt det for «D-dagen for unionen». The Independent kaller det for «den 307 år lange kløen». Foto via @suttonnick/TwitterVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Britiske forsider i dag er dedikerte det skotske uavhengighetsvalget. «Ikke forlat oss på denne måten», skriver Daily Mirror. The Guardian kaller det for «Skjebnedagen», The Times har kalt det for «D-dagen for unionen». The Independent kaller det for «307 år lang kløe».

«Det har vært grunnfjellet til våre største triumfer og forent oss i våre mørkeste stunder. I dag, la oss sikre Skottlands framtid i en strålende og bemerkelsesverdig familie av nasjoner som er flott Storbritannia», skriver Scottish Daily Mail.

På en knivsegg Skotsk uavhengighet balanser på en knivsegg de siste timene før valget begynner. Begge sider mobiliserer nå for fullt, og meningsmålingene viser at de to sidene er utrolig nærmere.

En spørreundersøkelse fra Ipsos Mori viste i går kveld at de nei- og ja-siden nå bare er ett prosentpoeng fra hverandre, henholdsvis 49 prosent for uavhengighet og 51 prosent for å forbli i unionen, skriver The Guardian.

Meningsmålingsinstituttet gir nei-siden et lite større forsprang, med henholdsvis 48 prosent til ja-siden og 52 prosent til nei-siden.

- Vi trenger dette «Vi trenger dette. Vi trenger at dette skjer. Det er tid for dette nå. Dette handler ikke om meg, det handler ikke om SNP (det skotske nasjonalpartiet red.anm.), Labour, Tory-partiet eller andre politiske partier. Dette handler om deg, om din familie, ditt håp og dine ambisjoner. Ikke la dem forteller oss at vi ikke kan. La oss gjøre dette nå», sa Alex Salmond til tusenvis av ja-aktivister i går.

«307 år lang kløe»

I dag mobiliserer ja-kampanjen har i dag mobilisert en flåte av stasjonsvogner og busser i hele Skottland, som skal frakte 300 000 eldre og førstegangsvelgere til stemmelokalene, skriver The Guardian.

- En ny daggry «Hver og en av oss har en jobb for å overbevise våre medborgere til å stemme for en ny daggry for Skottland», sa Salmond i går. Men mens snakket publiserte Panelbase enda en ny meningsmåling som viser flertall for nei-siden. 52 prosent sier i meningsmålingen at de vil stemme nei, mens 48 prosent støtter skotsk uavhengighet. Målingen viser at skottene kan bli ende mer negative når de står i stemmeavlukke. Hele 53 prosent sier de vil stemme nei på selve valgdagen.

Men samtidig må man ikke glemme at disse tallene viser at nærmest 2 millioner av totalt 4,3 millioner registrerte stemmer vil støtte uavhengighet i dag. Siden det skotske nasjonalpartiet har en tredjedel av stemmene betyr det at ja-siden har klart å overbevise velgere helt fra ytterste venstre, Labour til Det skotske grønne partiet.