TALIBAN TAR SKYLDEN: Minst 38 soldater døde etter en helikopterkrasj øst i Afghanistan. Soldatene var på vei tilbake til basen sin etter et oppdrag. På dette bildet lander et Chinook-helikopter i Kandahar etter et oppdrag sør i Afghanistan 30 mai 2011. Foto: AFP PHOTO/Peter PARKS
TALIBAN TAR SKYLDEN: Minst 38 soldater døde etter en helikopterkrasj øst i Afghanistan. Soldatene var på vei tilbake til basen sin etter et oppdrag. På dette bildet lander et Chinook-helikopter i Kandahar etter et oppdrag sør i Afghanistan 30 mai 2011. Foto: AFP PHOTO/Peter PARKSVis mer

31 amerikanere og 7 afghanere drept i helikopterstyrt

Taliban tar på seg skylden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En helikopterstyrt øst i Afghanistan har tatt livet av 31 amerikanske spesialsoldater og syv afghanske soldater, melder president Hamid Karzais kontor.

Helikopteret skulle fly soldatene tilbake til deres base etter en operasjon. Det er usikkert hvordan krasjet skjedde, men Taliban har sagt at det var de som skjøy ned helikopteret, skriver BBC News.

Dette er det største tapet av amerikanske styrker under en enkelthendelse siden de startet sine operasjoner i 2001.

Flere kan være drept Hendelsen skjedde i provinsen Wardak, som ligger øst i landet, ifølge talsmann for myndighetene i provinsen, Shahidullah Shahid.

- Koalisjonshelikopteret skjøt mot opprørere da det styrtet. Ve vet ikke om det styrtet etter å ha blitt skutt ned av opprørerne eller ikke, men noen utenlandske soldater har omkommet, sier Shahid.

Det fryktes at flere utenlandske soldater er døde.

«Presidenten i den Islamske republikken Afghanistan uttrykker sin sympati og dypeste kondolanser til den amerikanske presidenten, Barack Obama, og ofrenes familier» stod det i skrivet fra Karzais kontor.

Soldatene var på vei tilbake fra en operasjon mot Taliban hvor åtte personer skal ha blitt drept.

Det skal være snakk om et Chinook-helikopter som ofte brukes til å frakte styrkene i Afghanistan til og fra kamper, skriver BBC News.