Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

31-åring dømt til tre års fengsel for «sovevoldtekt»

Oslo politidistrikt henla først saken, men gjenopptok etterforskningen etter at kvinnen påklaget dette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Voldtekten skjedde i juni i 2010, fire dager før Stortinget skjerpet straffen for sex med personer som sover. Likevel valgte Oslo tingrett å dømme 31-åringen etter det nye straffenivået, skriver Aftenposten.

Sammen med sin bror hadde de to mennene reist hjem fra en bytur sammen med en kvinne en natt i juni for to år siden. Kvinnen som er i begynnelsen av 20-årene, gikk og la seg i vertens seng, men våknet noe senere av at tiltalte gjennomførte samleie med henne. Selv om hun ba ham stanse, fortsatte han voldtekten.

Oslo politidistrikt henla først saken, men gjenopptok etterforskningen etter at kvinnen påklaget dette, hvorpå saken ble henlagt på nytt. Fornærmede klaget igjen, og Oslo statsadvokatembeter overprøvde henleggelsen og beordret tiltale.

Ved siden av fengselsstraffen på tre år ble mannen dømt til å betale kvinnen 150.000 kroner i oppreisning.

Tingrettsdommer Hilde Foyn Bruun skriver i dommen at «tiltalte skal straffes på basis av rettstilstanden før lovendringen i 2010. Det må imidlertid tas hensyn til at Høyesterett har lagt til grunn at det skal skje en gradvis straffskjerpelse i mellomperioden fra vedtakelsen av ny straffelov i 2005 fram lovendringen i 2010».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media