Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

31-åring drept hjemme hos kamerat

Flere kriminelle skal være avhørt, ingen mistenkte. Taktiske etterforskere fra Kripos kobles inn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet er ikke lenger i tvil om at den 31 år gamle mannen som like før 16.30 i går ble funnet i en bolig i Krogstadelva ble drept.

- Den foreløpige obduksjonsrapporten tyder på at mannen ble utsatt for en kriminell handling, og vi jakter nå på en ukjent gjerningsmann eller gjerningsmenn, opplyser politiinspektør Per Morten Sending ved Søndre Buskerud politidistrikt.Han vil ikke utdype hvordan mannen ble drept, men det er ikke funnet noe drapsvåpen.

Tidligere straffedømt

Et av spørsmålene politiet nå vil få avklart er hvorfor 31-åringen bodde hos en bekjent - bare rundt 15 minutters kjøring fra sin egen bolig sentralt i Drammen.

- Han hadde fått lov av personen som var leietaker til å disponere leiligheten i Krogstadelva i en kortere periode. Bakgrunnen for dette er en del av den videre etterforskningen, sier Sending til Dagbladet.no.

Ifølge obduksjonen ble mannen drept mellom klokka 12 og 15. Vennen som var leietaker har fortalt i avhør at han ikke hadde vært innom leiligheten i det hele tatt i går, før han fant 31-åringen død, minst halvannen time etter at drapet skjedde.

Det var ingen spor etter innbrudd i leiligheten, og ingenting skal være stjålet fra boligen.

Kripos bistår

BODDE HOS BEKJENT: I sokkelleiligheten i dette huset på Krogstadelva fant leietakeren sin 31 år gamel venn drept. Foto: SCANPIX
BODDE HOS BEKJENT: I sokkelleiligheten i dette huset på Krogstadelva fant leietakeren sin 31 år gamel venn drept. Foto: SCANPIX Vis mer

Den avdøde mannen er tidligere straffedømt og betegnes som en kjenning av politiet. Flere kriminelle personer i Drammen skal raskt ha blitt kalt inn til avhør om drapet, men dette har ikke gitt resultater så langt.

Politiet har i dag gjennomført rundspørring hos naboer i Krogstadelva, og familien som bor i etasjen over drapsåstedet har blitt avhørt.

- Vi har ingen konkrete mistenkte, og ingen vitneobservasjoner som har gitt noe gjennombrudd, konstaterer politiinspektøren.

Kripos, som til nå har bistått på selve åstedet med tekniske undersøkelser, er nå også bedt om sende taktiske etterforskere til Krogstadelva.

- Det er foreløpig uklart om de ankommer i kveld. Vi trenger bistand blant annet fordi kapasiteten vår er begrenset av at tre alvorlige hendelser skjedde nesten samtidig i drammensområdet, sier Sending til Dagbladet.no.

Søndre Buskerud politidistrikt fikk i løpet av få timer i går hendene fulle med knivdrapet utenfor Betzy krisesenter, drapet i Krogstadelva og en alvorlig skyteepisode på et utested i Drammen sentrum.