VOLDSEPISODE: To polakker gikk til angrep på en 31 år gammel mann på Oslo S lørdag ettermiddag. Illustrasjonsfoto: Håkon Eikesdal
VOLDSEPISODE: To polakker gikk til angrep på en 31 år gammel mann på Oslo S lørdag ettermiddag. Illustrasjonsfoto: Håkon EikesdalVis mer

31-åring holdes kunstig i live etter voldsangrep

Sparket og slått av polakker på Oslo S lørdag. Tre menn er siktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): En 31 år gammel mann ligger nå i respirator og holdes kunstig i live etter å ha blitt angrepet av to polske menn på Oslo S lørdag ettermiddag.

Voldsepisoden skal ha blitt utløst av at 31-åringen slo etter bilen hvor det satt tre polakker. To av mennene kom ut av bilen og gikk til angrep.

- Jeg kan bekrefte at det er tre menn som er pågrepet etter at en mann ble sparket og slått utenfor Oslo S på lørdag. De tre ble pågrepet i natt til i går, sier Ole Petter Jakobsen ved Sentralvakta i Oslo.

Saken etterforskes nå av voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt.

Politiet kom på sporet av de tre polakkene, takket være et vitne som klarte å notere seg nummeret på det polskregistrerte kjøretøyet. De tre mennene ble sporet opp på Gjøvik, hvor de valgte å melde seg for politiet i går. Nå er de siktede fraktet til Oslo.

- Vi er veldig takknemlige for at publikum gjorde en så viktig jobb for oss. At registreringsnummeret ble registrert gjorde oss i stand til å komme raskt på sporet av gjerningspersonene, sier leder for vold- og sederlighetsseksjonen ved Oslo politidistrikt, Hanne Kristin Rohde til Dagbladet.no.

Ifølge politiet holdes offeret nå kunstig i live. De tre polske mennene er foreløpig siktet for grov legemsbeskadigelse. Siktelsen vil trolig bli endret til legemsbeskadigelse med døden til følge når offeret formelt blir erklært død.

- Vi avventer et dødelig utfall. Deretter vil den endelig obduksjonsrapporten og avhør av gjerningspersonene kunne få betydning for siktelsen. Foreløpig vet vi at offeret har store, indre hodeskader, sier Rohde.

Hele overfallet er fanget på overvåknings-kamera.

- Vi regner dette som et sentralt bevis i saken, sier politiadvokat Cecilie Schløsser-Møller i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

De tre mennene av polsk opprinnelse skal ikke ha kjent 31-åringen.