31-åring løslatt etter parteringsdrap

Svekket mistanke etter avhør. 31-åringen skal ha takket nei til å flytte liket og meldte fra til politiet.

FANT HODELØST LIK: Politiet fant et hodeløst lik i 37-åringens leilighet tirsdag kveld. Foto: Øistein Norum Monsen
FANT HODELØST LIK: Politiet fant et hodeløst lik i 37-åringens leilighet tirsdag kveld. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går ble det kjent at en 37 år gammel beboer på Kirkens Bymisjons hybelhus i Schandorffsgate i Oslo hadde hatt et lik liggende i leiligheten i fire uker. Han har fortalt i avhør at han var i slåsskamp med avdøde en kveld, og da han våknet var vedkomne død.

Ettersom ukene gikk ble liklukta uutholdelig, og han bestemte seg søndag for å flytte liket. Han skal ha partert det og kvittet seg med hodet og beina, deretter skal han ha kontaktet en 31-åring for hjelp til å flytte liket som hadde ligget inntullet i et teppe under senga hans i fire uker.

Da 31-åringen kom opp i leiligheten i Kirkens Bymisjons hybelhus, valgte han å ikke hjelpe 37-åringen. Av frykt valgte han å ikke varsle politiet med en gang, men gjorde det først tirsdag kveld.

I går ble både 37-åringen og 31-åringen siktet for forsettlig drap. I dag ble imidlertid 31-åringen løslatt, siden mistanken mot ham er svekket etter avhør.

Politiinspektør Hanne Kristin Rode ved Oslo politidistrikt, forteller at 37-åringen vil framstilles for varetektsfengsling i morgen. - Den siktede som først meldte fra om den døde personen på politivakta er løslatt i det mistanken er svekket, sier Rohde.
Siktelsen mot 31-åringen blir likevel formelt oppretholdt.
- Vi har ikke anledning til å droppe siktelsen, det er det riksadvokaten som må gjøre. Det blir neppe gjort før saken sendes til høyere påtale, sier Rohde.

37-åringen aksepterte fire ukers varetekt i går.