TILTALT: En 31 år gammel mann fra Nordhordland er tiltalt for uaktsomt drap, legemsbeskadigelse og ruskjøring i forbindelse med en trafikkulykke i Lindås i Hordaland i februar. Foto: Remi Presttun / NTB Scanpix
TILTALT: En 31 år gammel mann fra Nordhordland er tiltalt for uaktsomt drap, legemsbeskadigelse og ruskjøring i forbindelse med en trafikkulykke i Lindås i Hordaland i februar. Foto: Remi Presttun / NTB ScanpixVis mer

31-åring tiltalt for bildrap i narkorus

Etter trafikkulykke i Lindås i Hordaland i februar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 31 år gammel mann fra Nordhordland er tiltalt for uaktsomt drap, legemsbeskadigelse og ruskjøring i forbindelse med en trafikkulykke i Lindås i Hordaland i februar.

31-åringen kom over i motgående kjørefelt inne i Hjelmåstunnelen 7. februar i år og frontkolliderte med en bil der en 36 år gammel trebarnsfar satt bak rattet. 36-åringen døde momentant.

En 33-år gammel kamerat av den tiltalte som var passasjer i 31-åringens bil, ble påført en alvorlig hjerneskade. Selv slapp 31-åringen fra kollisjonen uten varige mén, skriver Bergensavisen.

Blodprøven som ble tatt av 31-åringen, viste at han var påvirket av både amfetamin, metamfetamin og av narkotiske virkestoffer som finnes i hasj. Påvirkningsgraden tilsvarer en alkoholpromille på 1,20.

Rettssaken mot mannen starter i mai. 31-åringen har uttrykt at han kommer til å erkjenne straffskyld.

- Han er forberedt på å ta sin straff. Min klient har gitt uttrykk for at det er en forferdelig tragisk hendelse for alle, spesielt for den familien som ble rammet av dette, sier mannens forsvarer, advokat Kjetil Johannes Ottesen til avisen.

(NTB)